Vágólapra másolva!
A csapatok a június 30-i határidőig nem fogadták el az FIA által javasolt szabályváltoztatásokat, de további három hetük van arra, hogy döntést hozzanak.

Bár a legtöbb csapat egyetért abban, hogy a költségek csökkentése érdekében új szabályokat kell hozni a Forma-1-ben, egyelőre nem született közöttük megállapodás az előírásokról. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) eredetileg június 30-ig adott időt az istállóknak arra, hogy elfogadják a tervezett módosításokat, de az Autosport információi szerint további három héttel kitolták a határidőt.

A szabályokat elvileg a határidő lejárta után is meg lehet változtatni, de ehhez már az összes csapat beleegyezésére szükség lenne. A Red Bull és a Toro Rosso azonban nem támogatja az FIA által előterjesztett szabályokat, melyek tartalmazzák például a tesztek további korlátozását, a csapatok létszámának csökkentését és az FIA beleszólási jogát az istállók költségkorlátozási egyezményébe (RRA). A Williams sem szeretné, ha kívülről beleszólnának a költekezésükbe.

Mivel a tárgyalások jól haladtak az FIA és a csapatok pénzügyi igazgatói között, a szövetség elnöke, Jean Todt állítólag úgy döntött, július 24-ig ad haladékot az istállóknak: ha eddig az időpontig sikerül megegyezniük a szabályokat illetően, akkor még többségi beleegyezés esetén is elfogadhatják azokat.

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier a múlt héten óvatosságra intette a csapatokat, mert szerinte hiba lett volna, ha meggondolatlanul változtatnak a szabályokon a közelgő határidő miatt. Mivel a csapatok többsége valóban szükségesnek látja a költségkorlátozásokat, elképzelhető, hogy a következő három hétben sikerül megegyezniük a részletekről.