Vágólapra másolva!
Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a Brit Nagydíj után ő veheti át a fáklyát, bár azt még nem tudja, melyik városban kell vele futnia.

Lewis Hamiltonnak megtisztelő feladatban lesz része a július 9-i Brit Nagydíj után, a versenyt követő napon ugyanis futhat az olimpiai lánggal. A hagyományosan Görögországban meggyújtott fáklya május végén kezdte meg brit körútját, és a hét végén érkezik a silverstone-i pálya közelébe. Bár az eredeti tervek szerint Hamilton szülővárosában, Stevenage-ben futott volna a lánggal, később kiderült, hogy oda pont a verseny napján érkeznek meg.

"Még nem tudom, hol fogok futni, de nagyon várom már. Hihetetlenül büszke pillanat lesz számomra" - nyilatkozta a Reutersnek. "Megtiszteltetésnek tartom, hogy felkértek erre a feladatra. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha ilyen nagyszerű dologban lesz részem."

A láng a verseny utáni hétfőn Milton Keynes, Buckingham, Bicester és Oxford városait érinti, Hamilton szereplésére tehát ezek valamelyikében kerül majd sor. A londoni olimpiát július 27. és augusztus 12. között rendezik meg.