Vágólapra másolva!
Valenciai dobogója ellenére Michael Schumacher nem mer jóslatokba bocsátkozni a Brit Nagydíj előtt, de reméli, hogy fenntartja jó formáját. Norbert Haug szerint a csapatnak továbbra is a megbízhatóságon kell dolgoznia.

A Mercedes versenyzői nem érkeznek túl nagy elvárásokkal a jövő hétvégi Brit Nagydíj helyszínére, hiszen a 2012-es szezon eddig kiszámíthatatlannak bizonyult, és többször előfordult, hogy nem tudták valóra váltani a hozzájuk fűzött reményeket. Az Európa Nagydíj felemásan alakult a csapat számára: Michael Schumacher az utolsó körökben tudta megszerezni a harmadik helyet, így visszatérése után először a dobogóra állhatott, Nico Rosberg azonban csalódott volt a hatodik helye miatt.

Schumacher elmondta, mindig örömmel tér vissza az "autóversenyzés hazájába", Silverstone-ba, ahol korábban háromszor tudott nyerni. "Sok emlékem van erről a pályáról: jók, kevésbé jók, és egészen furcsák is... ami az idei szezont illeti, inkább várnék az esélylatolgatással" - mondta a Mercedes előzetesében. "Számos olyan verseny volt már idén, amely máshogy alakult, mint amire a hétvége előtt számítottunk. De a Valenciai eredményünkből kiindulva természetesen Silverstone-ban is jól szeretnénk szerepelni."

Csapattársa is a dobogót célozza meg a hétvégén, de szerinte az erőviszonyokról egyelőre semmit nem lehet tudni. "Eddig egy harmadik helyezés volt a legjobb eredményem ezen a pályán, remélem, ezt most felül tudom múlni. De idén nagyon nehéz megjósolni, milyen teljesítményt fogunk nyújtani" - magyarázta. "Nem tudjuk, mennyire leszünk jók, de remélhetőleg jó eredményt tudunk elérni."

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug Rosberg egyenletes teljesítményét dicsérte, és reméli, mostantól Schumachernek sem kell műszaki problémákkal küzdenie. "A Kínában aratott első győzelme óta Nico hat futamon 75 pontot szerzett, cupán eggyel kevesebbet, mint a bajnokság éllovasa, Fernando Alonso. Michael Valenciában a dobogó harmadik helyére állhatott, bár a korábbi futamokon tapasztalt műszaki hibák miatt nem tudott annyi pontot szerezni, mint a csapattársa" - mutatott rá.

"Most arra koncentrálunk, hogy javítsunk a tempónkon, és tökéletes megbízhatóságot érjünk el."

A csapat jelenleg az ötödik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, ahogy a versenyzők között Rosberg is - az ő lemaradása 36 pont Alonsóhoz, de mindössze 16 a 2. helyezett Mark Webberhez képest.