Vágólapra másolva!
Frank Williams szerint nem kellene kívülről beleavatkozni abba, hogy mire költsenek a Forma-1-es csapatok, a pilóták bérét azonban korlátozná.

Az utóbbi időben több csapat is hangot adott azon véleményének, hogy a Forma-1-es részvétel túl drága lett, ezért a jövőben központilag kellene szabályozni, mennyi pénzt költhetnek az istállók egy idényben. Miközben többek között a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt és a Ferrari első embere, Luca di Montezemolo is a lehetséges megoldásokon gondolkoznak, Frank Williams kijelentette: nem szabad kívülről szabályozni a csapatok költségeit.

"Mindenféle küső beavatkozást ellenzek. Nem akarom, hogy egy harmadik fél beleszóljon az ügyeinkbe, és folyamatosan ellenőrizgessen ezt-azt. Ez olyan lenne, mintha minden nap az adóellenőrökre várnánk" - nyilatkozta a Formula1.com-nak. "A Williams nem szeretne további megszorításokat. Azt viszont már sokszor mondtam, hogy a versenyzőkre költött összeget kordában kellene tartanunk."

A hetvenes évek óta az F1-ben szereplő istálló alapítója úgy véli, teljesen természetes, hogy a csapatok eltérő anyagi háttérrel rendelkeznek, ez is hozzátartozik a sporthoz. Bár a Williams pénzügyi helyzete az utóbbi időben nem túl rózsás, őt az sem zavarja, ha egyes csapatok, például a Ferrari, kiváltságokkal rendelkeznek.

"Mind a tizenkét istálló eltérő körülmények között működik" - mondta. "Több gyári csapat is van, például a Ferrari - úgy tűnik, nekik nagyon sok a pénzük, és lényegében még plusz támogatást is kapnak. De ez rendben van, hiszen a Ferrariról van szó: ők központi szerepet játszanak a Forma-1-ben."

Bár a Williams az F1 történetének harmadik legeredményesebb istállója, ő még mindig a részvételt tartja fontosank. "Tudom, hogy sok ember szinte még ölni is képes lenne azért, hogy bekerüljön a Forma-1-be. Ez persze túlzás, de az F1 olyan vonzó, hogy a részvételért cserébe sokakat az sem zavarna, ha csak a mezőny végén kullognának" - jelentette ki.