Vágólapra másolva!
Szerinte fellendítené a város turizmusát a Forma-1-es futam, amely még az olimpiánál is nagyobb siker lehet. 35 millió fontért venné meg a verseny jogdíjait.

Bernie Ecclestone szeretné, ha a közeljövőben London utcáin is rendeznének Forma-1-es futamot, a The Times szerint akár 35 millió eurót is fizetne a verseny jogdíjaiért. Ecclestone tervei szerint az utcai pálya érinti majd London turisztikai szempontból is fontos csomópontjait, az autók elhaladnak a Trafalgar tér, a Parlament-tér, a Birdcage Walk és a Mall mellett.

A 3,2 mérföld hosszú pálya mentén 120 ezer néző figyelhetné az eseményeket, és a verseny a Forma-1 nagyura szerint nagy hasznot - akár 100 millió fontos bevételt - hozhatna a helyi gazdaságnak is. "Gondoljanak bele, mit jelentene ez a turizmus szempontjából" - nyilatkozta a The Timesnak. "Fantasztikus lenne, Londonnak és Angliának is jót tenne, sokkal jobb lenne, mint az olimpia."

"A jelenlegi helyzet alapján úgy gondolom, talán nekünk kéne támogatnunk, és kiadnunk rá a pénzt. Ha jóváhagyják, és minden rendben megy, szerintem képesek lennénk rá" - jelentette ki. Az utcai verseny azonban ellenállásba ütközhet, mivel az esemény teljesen felborítaná a sokak szerint jelenleg is túlságosan zsúfolt londoni közlekedést. A projekt elbírálásával megbízott cég képviselője, John Rhodes szerint azonban kivitelezhető lenne a nagydíj megrendezése.

"Szingapúrban és Monacóban is lezárják az utakat az esemény idejére, de minden este újra megnyitják őket. A pálya útvonala elég behatárolható területen van, tehát nem érintené túl nagy mértékben a londoni forgalmat" - jelentette ki.