Vágólapra másolva!
Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szerint a hétszeres bajnok őszintén örült első dobogós helyezésének a csapatnál. Úgy véli, Schumachernek 60 vagy 70 pontja is lehetne már, ha nem szenved ennyi műszaki hibát.  

A hétvégén Valenciában megtört a jég Michael Schumacher számára, aki 2010-es visszatérése óta először állhatott dobogóra a Forma-1-ben. Néhányszor már nyílt esélye rá, de különböző nehézségek, elsősorban Mercedesének meghibásodása vagy egyéb műveleti problémák miatt nem tudott az első három helyezett között célba érni.

A Mercedes végig megőrizte a hitét benne, és Norbert Haug emlékeztetett rá, hogy a csapat nem tökéletes munkája következtében tartott ilyen sokáig Schumachernek egy jó eredmény elérése. "Ennek a hiánya idén nem rajta múlt. Igazság szerint már több mint 60-70 pontja lenne a műszaki hibák nélkül. Jól jöttek volna neki és nekünk is ezek a pontok az egyéni, illetve a konstruktőri bajnokságban, de nem szereztük meg őket a bakik miatt" - nyilatkozta a sportigazgató az Autosportnak. "Ha erősebben feszegetjük a határokat, nagyobb kockázatot vállalunk, mint ha lassúk, viszont megbízhatók lennénk."

Schumacher valenciai 3. helyével 17-re növelte pontjainak számát, miközben csapattársának, Nico Rosbergnek már 75 pontja van. Haug úgy véli, Schumacher példamutatóan viselte az eddigi balszerencsét, és nem érezte rangon alulinak, hogy hétszeres világbajnok létére örüljön egy szimpla dobogós helyezésnek. "Valenciában tényleg elégedett volt. Mondhatta volna, hogy 'nyertem már 91 futamot, miért kellene boldognak lennem?'" - vélte Haug. "Még többször állhat a dobogóra a továbbiakban, ha megfelelően gyors és megbízható autót adunk neki."

Forrás: Mercedes

"Michael kiváló sportember, és ezt a második karrierjében még jobban megmutatta, mint az elsőben. Nyitott a kulcskérdések megvitatására, kiegyensúlyozott. Mindenki felnézhet rá, mert semmiért nem kritizált bennünket, nem háborgott nyilvánosan."

Haug hozzátette, a részsiker dacára nincs fejlemény Schumacher szerződéshosszabbításának ügyében. A 43 éves német pilóta 155. dobogós eredményét jegyezte a hétvégén.