Vágólapra másolva!
A motorszállító Renault gyanúsnak tartja, hogy a két autó majdnem egyszerre romlott el. A generátor hibájára gyanakszanak.

Bár még nem teljesen biztosak benne, a Renault-nál úgy vélik, hogy nemcsak Romain Grosjean, hanem Sebastian Vettel kiesését is a generátor hibája okozhatta a vasárnapi Európa Nagydíjon.

Az élen haladó Vettel Red Bullja a 34. körben, közvetlenül a Safety Car-fázist követő újraindítás után állt meg, míg Grosjean alig 7 körrel később, a 2. helyről adta fel a küzdelmet. "Még nem tudjuk, hogy ugyanaz történt-e mindkét autóval, de nagyon-nagyon gyanús számunkra, hogy szinte ugyanakkor romlottak el" - mondta a Renault technikai igazgatója, Rob White az Autosportnak. "Vissza kell kapnunk a motorokat, hogy ezt kiderítsük, mert a generátorok természetesen azokkal vannak egybeépítve."

Vettel úgy vélte, a meghibásodásnak köze lehetett a Safety Car mögötti lassú körözéshez, White szerint azonban ezt még korai lenne eldönteni.

"Csak a következményeit láttuk a generátor hibájának, azt nem tudjuk, hogy mitől állt le" - magyarázta. "Ezért azt sem tudjuk, hogy korábban előfordult-e már hasonló probléma. Vissza kell mennünk a gyárba, hogy rájöjjünk, de természetesen nem fogjuk kikerülni a kérdést. Amint megtaláljuk rá a választ, közölni is fogjuk."

Vettel legutóbb 29 versennyel ezelőtt, a 2010-es Koreai Nagydíjról esett ki műszaki hiba miatt, akkor szintén a motorja döglött be.

Forrás: Javier Sorano/AFP