Vágólapra másolva!
A Ferrari állítólag felfigyelt a finnre, akinek idén jár le a szerződése a Caterhammel. Kovalainen autót akar jövőre, de nem feltétlenül váltana csapatot.

A 2004-es Race of Champions megnyerésével ismertté vált Heikki Kovalainen 2007-ben lett Forma-1-es versenyző, Fernando Alonso helyére érkezett a Renault-hoz. Egy évvel később átszerződött a McLarenhez, szintén Alonso helyére, ahol két évet versenyzett, még egy győzelmet is aratott a Hungaroringen. 2010-től már az újonc Team Lotus versenyzőjeként láthattuk, és azóta is ott versenyez, még ha a csapatot idén át is nevezték Caterhamre.

Kovalainen pénteken úgy nyilatkozott, még időt akar adni a Caterhamnek, hogy bebizonyítsa, képes a fejlődésre. A 30 éves finn számára eddig csalódás a szezon, pontot sem szerzett, holott a szezon elején még abban bíztak, hogy idén végre beérhetik a középcsapatokat a CT01-essel. Optimizmusukat részben arra alapozták, hogy idén használnak először KERS-t.

"Ügyelnem kell arra, hogy azon a szinten tartsam magam, amelyen lennem kell, a teljesítményem ugyanolyan jó, mint tavaly" - nyilatkozta Kovalainen. "A csapat a helyes területekkel foglalkozik, ami jó. Csak várnom kell, hogy ezeknek a munkáknak az eredményével áttörést érjünk el. Addig annyit tehetek, hogy más dolgokon dolgozom és a beállításokon" - tette hozzá.

Kovalainen elárulta, hogy szívesen maradna a csapatnál, ha az be tudná bizonyítani, hogy képes az előrelépésre. "A fejlesztések, amelyet a szezon vége felé fogunk bevezetni, kritikus fontosságúak lesznek" - folytatta. "Kimondhatjuk, hogy már nagyon éhes vagyok a sikerre."

"A személyes teljesítményen jónak tűnik, de nehéz megítélni, hogy ténylegesen mennyire jó, mert jelenleg egyedül játszunk a saját ligánkban. Nem igazán jelentek veszélyt a többiekre, így nem tudom megmutatni, mennyire lennék gyors."

Forrás: Caterham

Kovalainen szerződése év végén lejár a Caterhamnél, és még nem kezdte meg a tárgyalásokat a hosszabbításáról. "Még egyik irányba sem kezdődtek meg a tárgyalások" - nyilatkozta a finn a valenciai paddockban. "Várni fogok, és megnézem, hogy alakulnak a dolgok. Nem túlzás azt állítani, hogy előre szeretnék lépni, nem akarok ebben a helyzetben lenni jövőre, és szerintem a csapat sem."

Valenciában az MTV3 újságírója, Erkki Mustakari azt állította, hogy Kovalainen iránt elkezdett érdeklődni a Ferrari is. "Olyan híreket hallok, hogy (Sergio) Pérez nem az első a sorban (a Ferrari kívánságlistáján). Heikki erős teljesítményét észrevették" - folytatta. "Azonban mindez még csupán spekuláció" - tette hozzá.

Pénteken egyébként Sergio Pérez és menedzsere, Jaume Sallares csendben látogatást tett a Ferrari motorhome-jában. Sokak szerint a mexikói a legesélyesebb Felipe Massa versenyzőülésére 2013-tól, talán ezért tett a Ferrari sajtófőnöke, Luca Colajanni egy vicces megjegyzést a látogatással kapcsolatban: "Aláírt. Azért jött, hogy aláírjon" - mondta mosolyogva.