Vágólapra másolva!
A Lotus bizakodva várja a forrónak ígérkező Európa Nagydíjat, mivel versenyzői a negyedik és ötödik helyen végeztek, s mert általában gyorsak szoktak lenni a melegben.

Romain Grosjeant sokan máris az Európa Nagydíj titkos esélyeseként kezelik, mivel a második sorból indul. Ráadásul a francia autója, a Lotus E20-as már Bahreinben is bizonyította, hogy a magas hőmérsékleti viszonyok esetén jó versenytempóra képes, és vasárnap is forróságra van kilátás Valenciában.

"Ma mindent kihoztunk az autóból, amit lehetett" - nyilatkozta. "Sebastian hihetetlen kört futott, nem verhettük meg. Javítottunk az időmérős teljesítményünkön, de még van hová fejlődni. A gumik elhasználódása fontosabb lesz, mint az előző versenyen" - tette hozzá a 26 éves francia, akinek eddig még nem sikerült futamot nyernie, pedig már szerzett két dobogós helyezést.

Csapattársa, az eggyel mögötte végző Kimi Räikkönen kiemelte, hogy mennyire kis különbségek voltak az időmérőn Valenciában. "Szoros volt, különösen a Q2" - nyilatkozta. "Jónak éreztem az autót. Ha egy kicsit javítani tudtunk volna az utolsó körömben, akkor még pár hellyel előrébb lehetnénk, de még ez is fejlődés a legutóbbihoz képest, ezért nagyon elégedett vagyok. Találtunk pár dolgot a beállításoknál a délelőtti szabadedzésen, amelyektől könnyebb lett vezetni az autót."

Alan Permane, a Lotus vezető versenymérnöke szerint vasárnap egy, kettő, de akár három kiállásos stratégia is elképzelhető lesz.

Forrás: Lotus