Vágólapra másolva!
Az RB8 a valenciai nyitónapon gyors volt az új hátsó résszel, de az élen végző német szerint az eredmények nem egyértelműek.

Sebastian Vettel megszerezte az abszolút első helyet az Európa Nagydíj pénteki edzésnapján, mégsem biztos benne, hogy a Red Bull friss fejlesztésű farrésze bevált.

"Ma kipróbáltunk az autón néhány új alkatrészt, de a köridők nem igazán tették lehetővé, hogy egyértelmű következtetést vonjunk le róluk" - ismerte el. "Fontos volt, hogy az edzéseink zavartalanul alakuljanak, és elégedett vagyok azzal, amit elértünk. Szerintem vasárnapig megint változni fognak a körülmények; ma kicsit hűvösebb volt, és ez számított. A csapatok között szoros a küzdelem, egyelőre nem világos, hogy vasárnap mi lesz a helyes stratégia."

A Red Bull hátsó részén ismét megjelent a padlólemezen vágott, korábban vitatott lyuk egy már szabályos, a diffúzorba vezető hasíték formájában, ami az autó farának stabilitását hivatott szolgálni. A hátsó szárny új véglapokat kapott, a motorburkolat vége laposabb lett, és a hűtés motor felőli kivezetésének hatékonyságán is javítottak.

Forrás: Red Bull

Mark Webber délelőtt még a 3. helyen végzett, délután viszont Vetteltől 0,567 másodperccel lemaradva 9. lett. Ennek ellenére úgy érezte, a Red Bull a helyes úton halad.

"Az autónk jól működik, de egyes területeken még fejlődhetnénk" - figyelmeztetett. "A keményebb keverékű gumival elégedettebb voltam, mert a lágyakkal nem volt túl jó a balansz, ezt azonban holnapig még orvosolni fogjuk."

"Ami az autón elvégzett módosításokat illeti, majd vasárnap tudjuk meg, hogy beváltak-e. A pálya a rá kerülő gumitól kicsit gyorsulni fog, és valamivel melegebb is lesz."