Vágólapra másolva!
Az első edzésnapon mindkét versenyzőjük az élmezőnyben végzett, Nico Hülkenbergnél csak Sebastian Vettel jegyzett jobb köridőt. A 6. helyezett Paul di Resta kijelentette, hogy nem trükköztek semmivel.

Az előző nagydíjakon kevésbé jól szereplő Force India autói feltűnően gyorsak voltak Valenciában az Európa Nagydíj első napján. Nico Hülkenberg, akinek a helyén délelőtt a tesztpilóta Jules Bianchi vezetett, a második edzésen csupán Sebastian Vetteltől kapott ki 131 ezredmásodperccel, a mezőny maradék részét maga mögé utasította. Paul di Resta pedig mindkétszer a hatodik pozícióban végzett.

Hülkenberg elégedetten értékelt. "Kényelmesen érzem magam az autóban, mindkét gumikeverékkel jó etapokat futottunk. Szerintem a hétvége további részében a gumikezelés lesz a kulcstényező, ha az előrejelzéseknek megfelelően melegszik majd az idő" - mondta.

Di Resta leszögezte, hogy ugyan kissé meglepőnek tűnhet a Force India teljesítménye, az eredmények mégis hitelesek. Ezt szerinte alátámasztja, hogy ő többször megfutotta az addigi legjobb részidőt a pálya középső szektorában, és csak azért nem végzett előrébb, mert az utolsó szektorban utolérte Jenson Buttont.

"Semmit nem csináltunk másképp, mint egy átlagos pénteken. Nem csak tíz kiló benzinnel köröztünk. Erősek voltunk azóta, hogy pályára gördültünk, az élmezőny közelébe férkőztünk" - közölte. "Délelőtt megfelelő alapbeállításokkal indítottunk, egész nap nem igazán változtattam rajtuk. Az egykörös tempónk erősnek látszik, csakúgy, mint a hosszú etapos, és a jelek szerint máris jól megértettük a gumikat. A mai tempónk alapján ütőképesnek tűnünk, ezért remélhetőleg a holnapi időmérőn harcolhatunk majd a legjobb tízbe jutásért."

"Mindent jól raktunk össze, elég kedvezőnek tűnik a helyzet, bár holnap minden megváltozhat."

Forrás: Force India

A csapat főmérnöke, Jakob Andreasen elmondta, hogy teljesítették a kitűzött programot, az autójuk mindkét gumikeveréken jól működött, továbbá a fejlesztések is a várakozásoknak megfelelően működtek. "Jól felkészülve vágunk neki a holnap délelőtti utolsó edzésnek" - mondta. "A versenyzők kitűnőek voltak, a visszajelzéseik megfelelő alapot alakítottunk ki holnapra. Este meg kell hoznunk néhány nehéz döntést, mert a hétvége további részében az idő melegedésére számítunk."