Vágólapra másolva!
Sem Hamilton, sem Button nem volt elégedett az autójával pénteken, bár úgy vélik, már tudják, miért fékezték el magukat állandóan.

Jenson Button a 12., Lewis Hamilton pedig csak a 14. helyen végzett az Európa Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, 7-8 tizedmásodperces hátrányban a vezetést megszerző Sebastian Vettelhez képest, és egyikük sem titkolta, hogy elégedetlen volt az autójával.

Hamilton ugyanakkor megjegyezte, hogy "nem jöhet össze mindig minden. Szerintem idén eddig elég jól eltaláltuk a balanszot a pénteki szabadedzéseken, és kellemes, zökkenőmentes napjaink voltak, de a mai épp nem volt ilyen. Azt hiszem, tudjuk, mi okozta a problémát. Mostanra elvégeztük a szükséges változtatásokat, és bízom benne, hogy holnapra megoldódnak a gondjaink."

A két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíj győztese másokhoz hasonlóan rendszeresen elfékezte magát a még koszos pályán. "A hátsók kivételével ma kockásra fékeztem az összes gumimat. Ahogy már mondtam, remélem, holnap jobb lesz a helyzet" - jelentette ki. "Ha a probléma az új beállításokkal sem szűnik meg, nem fogom érteni a dolgot. Egyelőre azonban úgy érzem, jó nyomon járunk."

Button - aki már a szezon eleje óta küszködik a fékekkel, és azzal a reménnyel érkezett Valenciába, hogy a gondjai megoldódnak - még aggasztóbbnak tartja a McLaren gyenge tempóját a hosszú etapokon.

Forrás: McLaren

"Egyetlen mért körben nem vagyunk fantasztikusak, de nem is vagyunk csapnivalóak. A hosszú etapokon viszont egyszerűen nem jönnek a köridők" - magyarázta. "Egyetlen körben gyorsabbak vagyunk, mint amilyennek látszunk, csakhogy az a probléma, hogy ezt vagy sikerül jó köridőre is váltanunk, vagy nem. Borotvaélen kell táncolnunk hozzá."

A McLaren versenyzőinek figyelmét sem kerülte el a Force Indiák meglepően jó teljesítménye. "Nagyon szoros a küzdelem" - mutatott rá Button. "Jól érzem magam az autóban. Bízom benne, hogy megtalálhatjuk azt a beállítást, amely kicsit jobban működik számunkra, de hogy képesek leszünk-e az élen harcolni, azt nem tudom."

A csapatfőnök Martin Whitmarsh elismerte, hogy a McLaren "kihívásokkal teli napon" van túl, és hozzátette, hogy az erős szél is nem várt problémákat vetett fel.