Vágólapra másolva!
A német kijelentette, a sorozatos technikai hibák nem fogják befolyásolni a jövőjével kapcsolatos döntését. Szerinte visszatérése óta most vezet a legjobban.

Michael Schumacher számára rendkívül balszerencsésen indult a 2012-es szezon, az eddigi hét versenyből ugyanis ötször kiesett, négyszer műszaki hiba miatt. Így összesen két pontot tudott szerezni, miközben a tabella ötödik helyén álló csapattársa, Nico Rosberg akár a világbajnoki címre is esélyes lehet. A Mercedes sem tud magyarázatot adni arra, miért hibásodik meg ennyiszer Schumacher autója, Rosberg ugyanis mind a hét futamon célba ért. "Nem hiszek a sorsban, de ez azért nagyon különös" - nyilatkozta a csapatfőnök, Ross Brawn.

Sokak szerint a problémákkal tűzdelt szezonkezdés csökkenti annak az esélyét, hogy a hétszeres világbajnok meghosszabbítja idén lejáró szerződését a Mercedesszel. Ő azonban azt állítja, a pechsorozat nem befolyásolja a döntését, bár viccelődve elismerte: olyan gyakran romlik el az autója, hogy néha már "tesztpilótának érzi magát" a csapatnál. "Biztosan nem az érzelmeim döntenek majd az F1-es jövőmről" - nyilatkozta a Motorsport Aktuellnek. "Ez pozitív és negatív értelemben is igaz."

Bár azt továbbra sem volt hajlandó elárulni, hogy 2013-ban is folytatná-e a versenyzést, úgy érzi, 2010-es visszatérése óta most van a legjobb formában. "A 2011-es idény közepe óta olyan teljesítményre vagyok képes a versenyeken, mint Nico, most pedig még jobban vezetek" - mondta. "Ha a csapattal együtt úgy érezzük, hogy minden fontos feltétel a helyén van, majd beszélünk a további együttműködés lehetőségéről."