Vágólapra másolva!
A sportigazgató, Sam Michael szerint Jenson Button eredménytelenségét nem lehet arra fogni, hogy a vezetési stílusa miatt érzékenyebb az autó beállításaira, mint Lewis Hamilton.

Remek szezonkezdése után Jenson Button hullámvölgybe került, az elmúlt négy futamon összesen két pontot sikerült szereznie, míg csapattársa, Lewis Hamilton vezeti a világbajnokságot. Egyelőre nem derült ki, miért küszködik ennyire, bár sokan úgy vélik, hogy vezetési stílusa miatt olyan beállításokra van szüksége, melyek nem kedveznek az idei Pirelli gumiknak. A McLaren sportigazgatója, Sam Michael azonban cáfolta ezt a feltételezést.

"Nincs szüksége precízebb beállításokra, mint Lewisnak" - nyilatkozta a Sporting Life-nak. "Az esetek többségében nagyon hasonlóan állítjuk be az autóikat. Persze a kicsit eltérő vezetési stílusuk miatt mindig vannak apróbb eltérések, de nem igaz, hogy Jenson érzékenyebb lenne az autó beállításaira, mint Lewis."

Button számára idén a Kanadai Nagydíj jelentette a mélypontot: úgy végzett a 16. helyen, hogy a győztes Hamilton lekörözte őt. Michael szerint a 2009-es világbajnoknak számos problémával kellett megküzdenie Montrealban, ezért elsősorban nem ő a hibás a gyenge eredmény miatt.

"Pénteken gondjai voltak a váltóval, és sokáig nem tudott kihajtani a pályára. Ezután különböző beállításokat próbáltunk ki az autóján, mert bizonyos területeken kísérletezni akartunk, de utólag azt kell mondanom, nem kellett volna" - magyarázta. "A gumikopás mértéke teljesen más volt az ő autóján, mint Lewisén. Sikerült megértenünk, mi volt ennek az oka, így Valenciában könnyen helyrehozhatjuk."

Forrás: AFP