Vágólapra másolva!
A nehéz gazdasági körülmények ellenére Paul Hembery bízik benne, hogy a Pirelli meg tudja hosszabbítani 2013-ban lejáró Forma-1-es szerződését. A sportigazgató örülne, ha a jövőben nem róluk szólna minden versenyhétvége.

A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery elárulta, az olasz gumigyártó cég mindenképpen szeretne a Forma-1-ben maradni, miután jelenlegi szerződése a 2013-as idény végén lejár. A Bridgestone-t váltó Pirelli 2011 óta az F1 kizárólagos gumiszállítója, és ha rajtuk múlik, még évekig maradnának.

"A jelenlegi szerződésünk 2013 végén lejár, de mindig az volt a tervünk, hogy közép vagy hosszú távon maradunk az F1-ben" - nyilatkozta Hembery az Autosportnak. "Jövő júniusig kell döntenünk a 2014-es idényről."

"Ha a Forma-1-ben azt akarják, hogy maradjunk, és az igazgatótanácsot is sikerül meggyőznünk, akkor szeretnénk folytatni" - tette hozzá. Sokan attól tartanak, hogy az eurózóna válsága miatt az olasz cég vezetői nem hosszabbítják meg a szerződést, Hembery szerint azonban nem csak a nehéz helyzetben lévő európai piacra kell gondolni. "Globális cég vagyunk, az egész világon vannak érdekeltségeink. Számos piactól függünk, nem csak az európaitól."

A sportigazgató nem bánná, ha a jövőben kevesebbet foglalkozna velük az F1-es sajtó. A rendkívül változatos, kiszámíthatatlan 2012-es szezont a legtöbben a Pirelli számlájára írják, a gyorsan kopó gumikkal ugyanis mindegyik csapatnak meggyűlt már a baja. A cég ezért erős kritikákat kapott az elmúlt hónapokban.

"Megkértek minket, hogy a gumikkal tegyük érdekesebbé, szórakoztatóbbá az F1-et, de nem akartuk, hogy minden hétvégén rólunk beszéljenek" - mondta Hembery. "Azt akarjuk, hogy a versenyzők legyenek a főszereplők. Nem könnyű új embereket rávenni arra, hogy kövessék ezt a sportot, ezért szerintem jó lenne, ha a versenyzőket jobban reklámoznánk: úgy kell tekintenünk rájuk, mint nagyszerű, nemzetközi sportcsillagokra. Jobban ki kellene hangsúlyoznunk a személyiségüket."