Vágólapra másolva!
A csapat főtervezője elmondta, hogy az előző versenyeken mutatott formájuk láttán visszatért a világbajnoki győzelembe vetett hitük.

A Ferrari egyéni bajnoki címet 2007-ben, konstruktőrit 2008-ban nyert legutóbb a Forma-1-ben. A patinás istálló azóta hiába próbálkozik, nem tudja elhódítani az összetettbeli trófeát.

Az idei évnek újra a bajnoki siker céljával vágtak neki, de a teszteken és az első nagydíjakon nem tűnt úgy, hogy elérhetik ezt. Bevallottan arra törekedtek, hogy a lehető legkisebb veszteséget szenvedjék el, ami olyannyira jól sikerült, hogy Fernando Alonso a kaotikus időjárású Malajziai Nagydíjon győzött, és végig a tabella élmezőnyében maradt. A Spanyol Nagydíjon jött a fordulat, ahol önerőből harcolt a győzelemért, és azóta rendszeresen az élmezőnyben köröz, sőt Felipe Massa formája is javult.

A Ferrari főtervezője, Nikolas Tombazis elárulta, hogy ez visszaadta a csapat önbizalmát. "Jogosan vagy sem, de a Ferraritól minden versenyen a győzelmet és az ütőképességet várják el. A szezon elején nem voltunk erősek, ami nekem, illetve a kollégáimnak is hatalmas hidegzuhany volt" - közölte a Ferrari honlapjával. "Keményen teltek az elmúlt hónapok, azonban leszegett fejjel, higgadtan szálltunk szembe a problémákkal. Úgy gondolom, az előző versenyek lelkileg nagy löketet adtak nekünk. Elhittük, hogy igenis meg tudjuk oldani a feladatot."

A csapat Barcelonában nagyszabású fejlesztéseket vetett be, a szárnyakat, a légterelő idomokat, a kipufogót és az oldaldobozokat is átalakították az F2012-n. A frissítésekkel később sem álltak le.

"A Montrealban bevetett kipufogó a rokona annak, amelyet Jerezben teszteltünk még az autó bemutatása után. A korábbi verzió sokkal összetettebb volt, és különböző problémákat okozott, ami nem javított a köridőkön, továbbá a versenyzők sem érezték úgy, hogy a kipufogó hasznos. Éppen ezért változtattunk rajta, valamint száműztük az autó más gyengeségeit, amíg bevetettük az első komolyabb módosításokat a Spanyol Nagydíjon" - mondta Tombazis.