Vágólapra másolva!
A német versenyző szerint a Mercedes autója a leggyorsabb a mezőnyben, ezért a csapat akár az összes nagydíjon bezsebelhetné a győzelmet.

A Mercedes 2010 óta indít ismét önálló csapatot a Forma-1-ben, és harmadik, azaz idei szezonjára állította össze a legerősebb autót - ennek bizonyítéka, hogy az előző évekkel ellentétben képesek rendszeresen tartani a Red Bull, a McLaren és a Ferrari tempóját, sőt Nico Rosberg révén megszerezték első győzelmüket is Kínában.

Ugyanakkor a csapatnak lehet némi hiányérzete, hiszen a W03 formája alapján több pontot is gyűjthettek volna 69-nél. Rosberg azonban inkább a jövővel foglalkozik, így kijelentette, hogy ezzel az autóval az összes versenyen esélyesként állhatnak rajthoz. "A Mercedesé a leggyorsabb autó" - közölte a német Sport 1-gyel. "Olyan érzésem van, hogy mindegyik versenyt megnyerhetjük."

Rosberg a Kínai Nagydíjon aratott győzelmével kezdte meg a pontgyűjtést 2012-ben, és azóta senki sem szerzett több egységet nála. Elmondta, ez alapján van esélye a bajnoki címre is, ráadásul a hátránya mindössze 21 pont a tabellát vezető Lewis Hamiltonhoz képest. Attól sem tart, hogy a következő helyszíneken, amelyeken várhatóan nagyon meleg lesz, csődöt mondana a W03. Utóbbi azért elképzelhető, mert az autó eddig elsősorban hűvösebb körülmények között villantotta meg képességeit, részben az erős gumikoptatás miatt.

Rosberg szerint ezen a téren "hatalmasat javult" a Mercedes, és a csapat sportigazgatója szintén úgy vélte, már az előző nagydíjon is tapasztaltak erre utaló jeleket. "Nico Kanadában, 40 fokos aszfalton megmutatta, hogy az autó képes jól menni szélsőséges körülmények között" - mondta Norbert Haug.

A Mercedes másik pilótája, Michael Schumacher egyelőre a tabella végén szerénykedik, mert rengeteg alkalommal elromlott az autója, pedig az eldobott pontjai alapján valószínűleg ő is ott lenne az élmezőnyben. A csapat éppen ezért igyekszik elhárítani a további problémákat.