Vágólapra másolva!
A Waddell & Reed további 500 millió dollárért vásárolt részesedést a sportból, amelyben így a tulajdonrésze csaknem 21 százalékra nőtt.

Három vállalat - a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock, valamint a kansasi Waddell & Reed és a norvég Norges Bank - egy hónappal ezelőtt vásárolta meg a Forma-1 23,6 százalékát a CVC Capital Partnerstől 1,6 milliárd dollárért. A tulajdonosi struktúra átalakítása most azzal folytatódott, hogy a Waddell & Reed további 500 millió dollárt fektetett a sportba, a részesedése így összesen 20,9 százalékra nőtt.

"A CVC Capital Partners örömmel számolhat be róla, hogy a Waddell & Reed Investment Management Company és az Ivy Investment Management Company által kezelt alapok sokasága úgy döntött, további 500 millió dollárt fektet a Forma-1-be, amelynek az értékét 9,1 milliárd dollárra becsülik" - állt egy hétvégi közleményében.

Az eddigi többségi tulajdonos CVC részesedése az F1-ben 63 százalékról egy hónap alatt 35 százalékra zsugorodott. Ez a Reuters elemzői szerint csökkenti rajtuk a nyomást, hogy bevezessék a sportot a szingapúri tőzsdére, ahova június végén bocsátották volna ki a részvényeket. Bernie Ecclestone a hónap elején célzott rá, hogy a kedvezőtlen piaci helyzet - amit a Facebook és a Graff Diamonds esete is bizonyít - miatt elhalaszthatják az F1 tőzsdei bevezetését.

Elemzők úgy vélik, az sem véletlen, hogy az amerikai cégek érdeklődése éppen most fokozódott a világbajnoki sorozat iránt, amely négy éves szünet után idén tér vissza az USA-ba: először Austinban, majd jövőre már New Jerseyben is rendeznek nagydíjat.