Vágólapra másolva!
A Superbike májusi versenyét balesetek miatt meg kellett szakítani, mert az újraaszfaltozott részek az esőben túlságosan csúsztak. Gyenge minőségű burkolatot használhattak hozzá.

A Superbike világbajnokság május 6-i versenyeit azért kellett megszakítani Monzában, mert az esőben az újraaszfaltozott részek veszélyesen csúszóssá váltak, ezért több baleset is történt. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, emiatt a helyi hatóságok vizsgálatot indítottak a pálya menedzsmentje ellen.

A gyanú szerint a rendezők tudták, hogy a felhasznált aszfalt nem elég jó minőségű. Tanúként már ki is hallgatták az egyik motorversenyzőt, Marco Melandrit, aki még a versenyek után azt mondta: "A pálya különböző részein eltérő az aszfalt. Az új nem vezeti el a vizet, míg a régi, amely teljesen más, nagyon gyorsan felszárad."

A Corriere della Sera szerint Monza technikai igazgatója, Stefano Tremolada az erre vonatkozó jogával élve nem tett vallomást. Monza üzemeltetője, a SIAS SpA ellen egyébként adócsalás és számlahamisítás címén már három héttel ezelőtt is indult egy másik vizsgálat.

A pálya szeptember 9-én fog otthont adni a Forma-1-es Olasz Nagydíjnak.