Vágólapra másolva!
A Lotus párosa a hőségtől reméli, hogy az autójuk Valenciában gyors lesz. Reális célnak tartják a győzelmet.

A Lotus mindkét versenyzője azt reméli, hogy az Európa Nagydíjon a magas hőmérséklet jóvoltából labdába rúghatnak majd a győzelemért. "Valószínűleg meleg lesz, és úgy tűnik, mi olyankor gyorsak vagyunk, úgyhogy ebben fogunk bízni" - mondta Kimi Räikkönen a csapat valenciai előzetesében.

"Imádok győzni, ezért mindig erre törekszem. Valenciában még soha nem sikerült nyernem, vagyis ez jó cél lehet. Amikor utoljára versenyeztem ott, a hatodik helyről rajtolva harmadik lettem, ami nem volt rossz.

Romain Grosjean - akinek a kanadai versenyen tele lett a talpa vízhólyaggal - szintén a hőségben bízik, valamint abban, hogy a valenciai utcai pálya aszfaltja érdesebb a monacóinál és a montrealinál. "Ez számunkra általában kedvező" - jegyezte meg, hangsúlyozva, hogy a Lotus szokás szerint a győzelemre fog törekedni. A konstruktőri összetett első öt helyezettje közül már csak ők nem jutottak fel a dobogó tetejére, de így is megelőzték a Ferrarit.

"Elsősorban azt remélem, hogy javulni fogunk az időmérőn, aztán jól fogunk rajtolni" - mondta Grosjean. "Ha kezdettől fogva eredményes hétvégénk lesz, szerintem harcba szállhatunk majd a dobogóért, sőt akár a győzelemért is."