Vágólapra másolva!
A McLaren főnöke szerint a csapatot egyelőre nem foglalkoztatja túlságosan Lewis Hamilton távozásának lehetősége, hiszen mindkét fél élvezi a közös munkát. Helmut Marko kijelentette, a Red Bull csak olyan versenyzőt szerződtet, aki beleillik a csapat szerkezetébe.

Folytatódnak a találgatások Lewis Hamilton jövőjéről, miután a múlt héten ő maga is elismerte: egyelőre nem tárgyal a McLarennel szerződéshosszabbításról, és lehet, hogy csak a szezon végén dönt a jövőjéről. Bár ezt azzal indokolta, hogy jelenleg a bajnokságra szeretne koncentrálni, sokak szerint azért várakoztatja meg jelenlegi munkaadóit, mert más csapatok ajánlatát is megfontolja.

Hamiltont legtöbbször a Red Bull-lal hozzák kapcsolatba, az osztrákoknál ráadásul meg is üresedhet egy hely, Mark Webbernek ugyanis még nincs szerződése a következő idényre. A csapat tanácsadója, Helmut Marko szerint azonban a Red Bullnak nincs feltétlenül szüksége a 2008-as világbajnokra.

"Elég egyértelmű, hogy Hamilton mérlegeli a lehetőségeit a következő idényre" - nyilatkozta a Sport Bildnek. "De ha leigazolunk valakit, annak bele kell illenie a csapat szerkezetébe. Nem számít, hogy valaki a mezőny leggyorsabb versenyzője, ha közben nem passzol az istállóhoz." A Red Bull talán azt szeretné elkerülni, hogy Hamilton Sebastian Vettel csapattársaként kerüljön hozzájuk, a két versenyző rivalizálása ugyanis könnyen konfliktusokhoz vezethetne.

Amennyiben Michael Schumacher nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését a Mercedesszel, az is előfordulhat, hogy Hamilton a németekhez kerül. A sportigazgató, Norbert Haug nem volt hajlandó erről a lehetőségről nyilatkozni, a versenyző jövőjére irányuló kérdésekre csak ennyit válaszolt: "Nem titok, hogy Lewis a Mercedes család tagja."

A McLaren csapatfőnöke viszont egyelőre nem aggódik. Martin Whitmarsh szerint a sajtó túlzásba viszi a Hamilton jövőjével kapcsolatos híreszteléseket. "Sokkal többen találgatnak a csapaton kívül, mint a csapaton belül" - mondta a Sky Sportsnak. "Mi a futamgyőzelmekre és a világbajnoki címre koncentrálunk. Szerintem egyértelmű, hogy élvezzük a közös munkát Lewisszal, és úgy gondolom, ő is szeret velünk dolgozni. Ezért mindenképpen arra számítunk, hogy az együttműködésünk a jövőben is folytatódik."