Vágólapra másolva!
Peter Sauber csapatfőnök kijelentette, a 2012-es autójuk mindegyik elődjénél erősebb, egyik pályától sincs mitől tartaniuk vele. Szerinte az aerodinamikájukat sok riválisuk irigyli.

Fennállása során idén először szerzett egy szezonon belül két dobogós helyet az önálló Sauber csapat (2006 és 2009 között a BMW fennhatósága alá tartoztak), és még a versenyeknek több mint a fele hátravan. A svájci istálló a 6. helyen áll a konstruktőri tabellán, jelentős előnnyel megelőzve a Force Indiát és a Toro Rossót, amelyekkel tavaly nagyjából egy szinten állt, valamint a Williamst.

Peter Sauber úgy érzi, a valaha volt legerősebb autójukat gyártották idén. "A C31 a legjobb Hinwilben készült autó, amióta 1993-ban beléptünk a Forma-1-be" - nyilatkozta a Blick című újságnak. "Minden típusú pályához ideális, mindenhol versenyképesek vagyunk vele." A csapat lemaradása például csak 11 pont az előttük álló Mercedestől. "Kellemes érzés, hogy lőtávolon belül vannak az Ezüstnyilak" - jegyezte meg Sauber.

A csapatfőnök úgy véli, elsősorban az aerodinamikai szakemberek hatékony munkájának köszönhetően jutottak idáig. "A siker hetvenöt százaléka kizárólag az aerodinamikától függ. Vetélytársaink nagy része irigykedik ránk emiatt" - mondta. Azt ugyanakkor elismerte, hogy az autó időmérős tempóján még javítanivaló.

A svájci gárda két fiatal versenyzővel harcol, a harmadik, illetve második szezonját töltő Kamui Kobajasival és Sergio Pérezzel, utóbbi szállította a két idei dobogós eredményt malajziai 2. és kanadai 3. helyével. Pérez több másik csapat figyelmét is felkeltette - sajtóértesülések szerint főleg a Ferrariét -, aminek Peter Sauber örül, de egyúttal nem gondolja, hogy a mexikói könnyű szívvel váltana. "Tulajdonképpen dicséret számunkra, ha a riválisok érdeklődnek a pilótánk iránt, hiszen ez azt jelenti, hogy valamit jól csinálunk" - mondta. "Azonban nem könnyű elhagyni a csapatunkat. Úgy vélem, Pérez még többször villantani fog nálunk."

Kobajasit is dicsérte a csapatfőnök, azt mondta róla, hogy imádja a hozzáállását, és biztos benne, hogy ér még el jó eredményeket majd.