Vágólapra másolva!
Nem ő hozza, legfeljebb felülbírálja a csapat döntéseit a versenyek közben. Rosberg úgy érzi, Montrealban éppen a stratégia miatt lett csak hatodik.

Az 1990-es években és a 2000-es évek elején Ross Brawn volt az, aki Michael Schumacherrel a volánnál kidolgozta és a gyakorlatba átültette a hatékony bokszstratégia ma is érvényes alapelveit. Bár ezeket mostanra mindenki megtanulta alkalmazni, Brawn ravaszsága és Schumacher gyorsasága annak idején sok valószerűtlen győzelmet hozott a párosnak először a Benettonnal, majd később a Ferrarival.

Brawn azonban elárulta, hogy noha csapatfőnökként továbbra is ott ül a bokszutcai irányítóközpontban, a taktikai döntéseket már nem ő hozza a Mercedesnél, hanem a 32 éves James Vowles.

"Van egy nagyon ügyes srácunk a stratégiákhoz" - mondta a finn MTV3-nak. "Mindig elmondja nekem az ötleteit, hogy kikérje róluk a véleményemet. A tapasztalatom révén néha képes vagyok felvillantani neki egy más nézőpontot, de James nagyon jó, ezért nekem ritkán kell közbeavatkoznom."

A Mercedes hét forduló után csak 5. a konstruktőri összetettben, Michael Schumacher ugyanis négy versenyről műszaki hiba, egyről pedig ütközés miatt kiesett. Kanadában Nico Rosberg is csak 6. lett, és úgy érzi, ennek éppen a nem optimális stratégia volt az oka. "Szerintem a végén leginkább csak a távot egyetlen kiállással teljesítőktől kaptam ki, mert ők ki ezt tudták használni. A stratégiájuk egyszerűen jobb volt az enyémnél" - mondta.

Rosberg ugyanakkor 21 pontos hátránya ellenére is a világbajnoki küzdelem részesének tartja magát. "Megint értékes pontokat szereztem, (Vettellel) együtt én gyűjtöttem a legtöbbet az utóbbi öt versenyen" - mutatott rá. "Eszerint a teljesítményem kiegyensúlyozott, ezért a jövővel kapcsolatban optimista vagyok. Tovább fogok igyekezni. Mindent megteszünk, hogy a következő versenyeken és a világbajnokságon összejöjjenek a dolgok."