Vágólapra másolva!
Kijelentette, hogy a visszatérése óta a hétvégi Kanadai Nagydíjon lehet a legnagyobb esélye egy jó eredményre, például a győzelemre. Norbert Haug szerint is bekövetkezhet a fordulat a német számára.

Egyre jobb formát mutat a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, akinek 2010-es visszatérése óta még nem sikerült dobogóra állnia a Forma-1-ben. Idén többször közel járt a dobogóhoz - Ausztráliában egy váltóhiba, Kínában egy rosszul rögzített kerék választotta el tőle, Monacóban pedig az, hogy hiába futotta meg a legjobb időt a kvalifikáción, egy korábbi ütközés következtében öt hellyel hátrébb sorolták a rajtrácson.

A német pilóta optimistán várja a hétvégi Kanadai Nagydíjat, mivel a pálya sok egyenest és lassú kanyart tartalmaz, ami feküdhet csapatának, a Mercedesnek. Ráadásul ez lesz a szezon hetedik versenye, ő pedig a hetes rajtszámmal indul. "Kedvelem a hetes számot. A montreali pálya egyértelműen fekszik nekünk. Monacóban láttuk, hogy erősek vagyunk, és itt hasonlók a feltételek, ami jó lehet számunkra" - nyilatkozta csütörtökön a hétszeres világbajnok. "Nagyon magabiztos vagyok. A visszatérésem óta valószínűleg ezen a hétvégén állok a legközelebb egy szép eredményhez."

"A Malajziai Nagydíj óta elég jók vagyunk. Remekül kiismertük az autót, azóta egyenletesen teljesítünk a versenyeken. Minden azon múlik, hogy megértsük az autót és a legtöbbet hozzuk ki belőle."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Schumacher 2011-ben is jól szerepelt Kanadában, a 70 körös verseny 54. és 64. köre között a második helyen haladt, utána azonban Jenson Button és Mark Webber is elment mellette. Csapattársa, az előző négy futamon a legtöbb pontot gyűjtő Nico Rosberg szintén bizakodva készül a hétvégére.

"Monacóban az enyém volt a legjobb autó, ezért már a következő versenyre gondolok. Jelenleg egy szép szakaszban vagyok, mert egy nagyon jó autóval megyünk a következő versenyre. Arra gondolok, hogy 'rendben, reménykedhetek egy igazán kimagasló eredményben és a jó teljesítményben.' Ez kellemes érzés" - mondta.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug kitért Schumacherre, aki a hat idei versenyből négyet nem fejezett be. Szerinte nem pusztán a balszerencsét kell átkozni emiatt.

"Ez nem balszerencse, néha előfordul az ilyesmi. Ha keményen hajtunk és fejlesztjük a csapatot, el kell fogadni, hogy időnként nem működik minden. Sok emberrel történt már hasonló korábban. Nem ideális helyzet, de muszáj erősnek lenni, hiszen a következő napon minden megfordulhat" - közölte. "Úgy gondolom, (Schumacher) újra megmutatta, mire képes. Többen kritizálták őt, de hat versenyből négyen a legjobb négy között végzett az időmérőn. Megvan a gyorsasága, viszont több peches műszaki hibát szenvedett, amiért magunkat, a csapatot kell kritizálni."

Schumacher idén csupán 2 pontot szerzett, míg Rosberg már 59-et. Schumacher ezért egyelőre nem hiszi, hogy maradt sansza a vb-címre.