Vágólapra másolva!
A csapatfőnök elégedett azzal, ahogy az FIA a Red Bull padlólemeze körül kialakult vitát kezelte. Szerinte idén nem okoz majd problémát, hogy a csapat mindkét versenyzője harcban áll a világbajnoki címért.

Christian Horner elmondta, a Red Bull nem neheztel a Nemzetközi Automobil Szövetségre (FIA) a Kanadai Nagydíj előtt használt padlólemezének betiltása miatt. Bár az alkatrészt korábban legálisnak ítélték, Monacóban a rivális csapatok jelezték, hogy szerintük nem szabályos a hátsó kerekek előtt lévő, vízszintesen minden irányból körbezárt hasíték. Az FIA végül a szabályok tisztázása után úgy döntött, a Red Bull nem használhatja tovább a vitatott padlólemezt.

"Mivel kialakult egy kisebb vita arról, mit nevezhetünk lyuknak és körülhatárolt felületnek, várható volt, hogy tisztázni fogják a szabályokat. Helyesen jártak el az ügyben" - nyilatkozta az Autosportnak Horner, aki hangsúlyozta, hogy a több autón is megjelenő padlólemez a montreali hétvége előtt legális volt. "Megbeszéltük az FIA-val, és nem volt vele problémájuk. Később, a szabályok tisztázása után döntöttek úgy, hogy mostantól nem engedélyezik ezt a kialakítást."

A montreali versenyhétvége előtt a versenyzők és a csapat vezetői is úgy vélték, a módosított padlólemez nem fogja visszavetni őket, így Sebastian Vettel és Mark Webber tovább harcolhat a világbajnoki címért. Jelenleg azonos pontszámmal állnak a tabella éllovasa, Fernando Alonso mögött, és eddig mindketten egy győzelmet arattak. Bár egyesek arra számítanak, hogy a 2010-es idényhez hasonlóan ismét feszültség alakulhat ki a két versenyző között, Horner szerint ez nem fog megtörténni.

"Sok változás történt 2010 óta" - nyilatkozta. Két évvel ezelőtt a bajnoki címért harcoló csapattársak Törökországban összeütköztek, később pedig Webber azzal gyanúsította a Red Bullt, hogy Vettelt részesítik előnyben. "Jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy mindkét versenyzőt maximálisan támogassuk a szezon végéig. Most nagyon nehéz megjósolni, mi fog történni a versenyeken, de a csapat számára nagyszerű, hogy mindkét versenyzőnk az élmezőnyben harcol."

"Ebben a sportban mindig tanul az ember. Úgy gondolom, csapatként is sokat fejlődtünk és tanultunk, és igazából még mindig fiatal az istállónk. Ez a versenyzőkre is vonatkozik" - tette hozzá Horner, aki reméli, a Red Bull Webber monacói sikere után a Kanadai Nagydíjat is megnyerheti. Az idén debütáló texasi pályán kívül ez az egyetlen helyszín, ahol 2005 óta egyszer sem diadalmaskodtak. "Fantasztikus lenne, főleg egy ilyen idényben, hiszen eddig mindegyik csapatnak és versenyzőnek gondot okozott, hogy egymás után két versenyhétvégén is jó teljesítményt nyújtson" - mondta.