Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke szerint mindenképpen jót tenne a Forma-1-nek, ha Michael Schumacher hosszabbítana a Mercedesszel. A németet Jenson Button is védelmébe vette.

Továbbra sem lehet tudni, hogyan alakul Michael Schumacher jövője, miután az idei szezon végén lejár a szerződése a Mercedesnél. Bár idén egyértelműen jobb formában versenyez, mint a visszatérése utáni első két idényben, az eredményein ez nem látszik meg: az első hat futamból négyszer kiesett, és csak két pontot tudott szerezni. Csapattársa, Nico Rosberg közben megnyerte a Kínai Nagydíjat, és 59 pontjával a bajnokság ötödik helyén áll.

Schumacher a Monacói Nagydíj időmérőjén a leggyorsabb kört autózta, a pole pozíciót azonban egy büntetés miatt nem tarthatta meg. Martin Whitmarsh ennek ellenére biztos benne, hogy a következő futamokon is fenntartja majd jó formáját. "Meggyőződésem, hogy Michael idén futamot fog nyerni" - nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak a McLaren csapatfőnöke. "Butaság lenne alábecsülni őt, különösen a monacói hétvége után."

"Ismét bebizonyította, elsősorban a bírálóinak, hogy még egyáltalán nem túl idős" - tette hozzá Whitmarsh, aki szerint Schumachernek mindenképpen a Forma-1-ben kellene maradnia 2012 után is. "Nyilvánvaló, hogy ez jó lenne a sport számára. Ő egy világhírű márka, akit az a világ minden táján ismernek."

Schumacher monacói teljesítménye Jenson Buttont is meggyőzte, aki szerint bebizonyosodott, hogy a hétszeres világbajnoknak még van helye a mezőnyben. "Michaelt sokszor kritizálták a visszatérése óta, az elmúlt két évben" - idézi a britet az AFP hírügynökség. "Néha időbe telik, amíg az ember hozzászokik az autóhoz, és jól tud együtt dolgozni a többiekkel a csapatnál. De Monacóban nagyszerű kört futott, nem hibázott, és egyértelmű, hogy teljesen megérdemelte."

A 43 éves Schumachernek Bernie Ecclestone szerint is hosszabbítania kellene a Mercedesszel, bár úgy véli, "mindannyian szívesebben látnánk egy sikeres Schumachert, mint egy sikertelent."