Vágólapra másolva!
A csalódást keltő monacói hétvége után a Lotus a számukra kedvező kanadai pályán szeretné bizonyítani, hogy képesek a futamgyőzelemre. Eric Boullier szerint még mindig nagyon nyitott a bajnokság, bármi megtörténhet.

A Lotus nagy reményekkel utazott a Monacói Nagydíjra, ráadásul a szabadedzéseken is biztató formát mutattak. Mégis csalódottan távoztak a futam után, Romain Grosjean ugyanis a negyedik helyről rajtolva már az első körben kiesett, a kormányzással bajlódó Kimi Räikkönen pedig a kilencedik helyen fejezte be a versenyt. A csapatfőnök, Eric Boullier azonban biztos benne, hogy a hétvégi Kanadai Nagydíjon ismét az élmezőnyben harcolhatnak.

"Valóban csalódás volt a monacói hétvégénk, de korábban ennél nagyobb visszaesések után is talpra tudtunk állni" - nyilatkozta a Lotus hivatalos honlapjának. "Nehéz úgy jó eredményt elérni, hogy az egyik autó már az első kanyarig sem ér el, de Romainnel ez történt. Versenybaleset volt, de ettől még nem könnyebb megemészteni, hiszen nyilvánvaló, hogy egész hétvégén jó tempót diktáltunk."

Az eddigi hat futamon hat különböző versenyző aratott győzelmet, Boullier ezért bízik benne, hogy hamarosan Räikkönen vagy Grosjean is sorra kerül. Tudja azonban, hogy a sikerük nem garantált. "Egy nagydíj megnyerése nem a világ legegyszerűbb feladata, és nem hiszem, hogy idén minden futamon más versenyző fog diadalmaskodni - hamarosan kialakul majd egy rendszer" - magyarázta, és hozzátette, hogy a Lotusnak a Kanadai Nagydíjon jelentős esélye lehet a sikerre. "Ez az első pálya az idényben, ahol kis leszorítóerőre van szükség, ezért az E20 erős lehet."

Bár futamot még nem sikerült nyerniük, Boullier szerint több másik csapattal együtt a Lotus is harcban áll a világbajnoki címért. "Nagyon érdekes ez a szezon, hiszen nincs egyeduralkodó, sem a versenyzők, sem a konstruktőrök bajnokságában" - mutatott rá. "A csapatok között ugyanannyi pontunk van, mint a harmadik helyen álló Ferrarinak, Kimi pedig csak 25 pontos hátrányból követi az éllovas Fernando Alonsót. Bármi megtörténhet, nagyon nyitott a bajnokság."