Vágólapra másolva!
Felipe Massa tudja, hogy jelentős formajavulásra van szüksége, de szerinte van esélye arra, hogy 2013-ban is a Ferrarinál versenyezzen. Nem biztos, hogy egy kisebb csapat ajánlatát elfogadná.

Bár szinte mindenki biztosra veszi, hogy Felipe Massa legkésőbb az idény végén távozik a Ferraritól, ő úgy hiszi, még van esélye arra, hogy 2013-ban is az olaszoknál maradjon. "Minden azon múlik, hogy mostantól milyen eredményeim lesznek" - nyilatozta a brazil, akinek főnökei a tavalyi szezon óta hangsúlyozzák, hogy jobb teljesítményt várnak tőle.

A gyenge szezonkezdet után sokáig az tűnt valószínűnek, hogy Massát már az idény közben lecseréli a Ferrari, most azonban úgy tűnik, a 2012-es évet még kihúzhatja a csapatnál. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo ugyanis nemrég azt nyilatkozta, az első számú esélyesként emlegetett Sergio Pérez még túl tapasztalatlan ahhoz, hogy ő vezesse az egyik Ferrarit. Massa formája ráadásul ugrásszerűen javult a Monacói Nagydíjon: idén először bejutott a Q3-ba az időmérőn, a futamon pedig hatodik lett, ezzel nyolc pontot gyűjtött az első öt futamon megszerzett két pontjához.

Massa elmondta, egyelőre nem foglalkozik a jövőjével, azonban elárulta: távozhat az F1-ből, ha nem kap jó ajánlatot. "Most még fogalmam sincs, mit fogok csinálni jövőre. Pillanatnyilag mindig a következő futam jelenti számomra a jövőt. Szeretnék a Forma-1-ben maradni, egy jó csapatnál. Ha erre nem lesz lehetőségem, mert csak egy kisebb istállóhoz tudnék szerződni, nem tudom, hogy egyáltalán maradnék-e" - mondta az Auto Bildnek.