Vágólapra másolva!
Elhalasztja az F1 júniusra tervezett tőzsdei bevezetését, mert a Facebook példáját arra intő jelnek vette, hogy a piac jelenleg nem elég befogadó.

Bernie Ecclestone úgy döntött, tényleg elhalasztja a Forma-1 júniusra tervezett bevezetését a szingapúri tőzsdére, mert a kibocsátást követően a Facebook részvényeinek ára is azonnali zuhanórepülésbe kezdett. Emellett csütörtökön a Graff Diamonds is lefújta 1 milliárd dollárosra szánt megjelenését a Hong Kong-i tőzsdén, mivel az érdeklődés elmaradt a várttól.

"A pontos dátumot még nem tűztük ki, de az eurozóna és a piacok problémái miatt inkább várunk egy kicsit, amíg egyenesbe jönnek a dolgok" - mondta Ecclestone a The Guardiannek. "Mégis ki akarna éppen most megjelenni a tőzsdén? Követtem, amit a Graff csinált, és az is azt bizonyította, hogy nem ez a megfelelő idő. Biztos, hogy még az idén meg fogunk jelenni a piacon. Nem hiszem, hogy kapkodnunk kellene, de az a tervünk, hogy még az év vége előtt megtesszük a lépést."

Az F1-nek még összesen kb. 4 milliárd dollárnyi hitelt kell visszafizetnie, ezért nem valószínű, hogy az emberek kapkodnának a sport részvényei után.

"A jelenlegi helyzetben nem szívesen fektetnek be" - vélte Ecclestone. "Ha nem vásárolják a már húsz éve tőzsdén lévő cégek részvényeit, miért fektetnének be egy újba? Inkább várunk októberig vagy novemberig, amikor lezárul az F1-es szezon, mert pillanatnyilag nincs időnk befektetői roadshow-t rendezni. A Facebook is nyilván intő jel volt, bár nevetséges árat szabtak meg - hogy miként találták ki, arra sohasem fogok rájönni."