Vágólapra másolva!
Az ausztrál "hülyeségnek" nevezte azokat a feltételezéseket, melyek szerint szándékosan tartotta fel riválisait Monacóban, hogy ezzel az eltérő taktikával versenyző csapattársának segítsen.

A Red Bull két versenyzője különböző taktikával vágott neki a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjnak: a pole pozícióból induló Mark Webber a szuperlágy, a kilencedik rajthelyet megszerző Sebastian Vettel pedig a lágy abroncsokat használta az első etapon. Vettelnek így jóval később kellett kiállnia kerékcserére, mint az előtte autózó ellenfelei, akik Webberhez hasonlóan a lágyabb gumin köröztek. A címvédő így a bokszkiállása előtt egy darabig az élen állt, mögötte pedig Mark Webber haladt, szorosan a nyomában Nico Rosberggel és Fernando Alonsóval.

Webbert a futam után azzal vádolták, hogy ezekben a körökben a kelleténél lassabban haladt, feltartva riválisait, és így előnyhöz juttatva csapattársát, aki kerékcseréje után végül Lewis Hamilton elé, a negyedik helyre tért vissza. Az ausztrál a BBC-nek írt blogjában tagadta, hogy Vettel érdekében szándékosan lassított volna.

"Hallottam, hogy az emberek arról beszéltek, hogy feltartottam Nicót, Fernandót, és Lewist - aki szintén mögöttem volt -, és ezzel segítettem a csapattársamnak, Sebastian Vettelnek, hogy pozíciókat nyerjen" - írta. "Ez azonban teljes mértékben hülyeség. Monacóban nem lehetünk ilyen nagylelkűek."

Forrás: Red Bull
Forrás: Red Bull

"Sebnek végül elhasználódtak az abroncsai, és ki kellett állnia a bokszba, mert mi kezdtünk gyorsabbak lenni nála. Ha tovább bírták volna, akkor a győzelemért is hajthatott volna" - vélekedett. "Ha azt akartam volna, hogy még néhány embert megelőzzön, akkor lelassíthattam volna, és így még jobban járt volna a csapat. De ez nem volt a terv része."

Webber úgy véli, saját győzelmét is kockáztatta volna azzal, ha segíteni próbál Vettelnek. "Ezzel az lett volna a probléma, hogy a mögöttem lévő srácok - ebben az esetben Nico és Fernando - még nagyobb nyomás alá helyeztek volna. Ráadásul Seb kerékcseréjét is elronthatták volna, így pedig minden kárba veszett volna" - magyarázta.