Vágólapra másolva!
Spanyol források szerint 2013-ban ismét nagydíjat rendeznek a mexikói Hermanos Rodriguez pályán. New Jerseyben viszont veszélybe került a jövő évi futam, Bernie Ecclestone szerint késésben vannak.

A spanyol Marca című lap szerint a mexikói illetékesek és az elnök már meg is állapodtak Bernie Ecclestone-nal arról, hogy 2013-tól kezdve öt éven keresztül vendégül látják a Forma-1-et. Az országban 1992-ben rendeztek utoljára nagydíjat, a Mexikóvárosban található Hermano Rodriguez versenypályán. A tervek szerint jövőre is ide térne vissza a Forma-1, a pálya felújítása pedig már a júliusi parlamenti választások után megkezdődik.

Mexikóban Sergio Pérez tavalyi debütálása óta egyre népszerűbb a Forma-1, a Sauber fiatal versenyzője ráadásul remekül kezdte az idei szezont, Malajziában a második helyen végzett. Péreznek kulcsszerepe lehet a Mexikói Nagydíj visszatérésében, mert az őt támogató szponzorok - például a Telmex és a Tequila Cuervo - is a verseny mögé álltak.

Bár 2013-ban debütálna a New Jersey államban megrendezendő Amerikai Nagydíj is, Ecclestone szerint kétséges, hogy jövőre sor kerül-e az utcai pályás futamra. A verseny szervezői nem tudják tartani a szerződésben rögzített határidőket, a projekt megvalósítása a tervezettnél jóval lassabban halad.

"Nem tudom, hogy lesz-e verseny jövőre, de remélem, minden rendben lesz. A belső tőkéjük segítségével próbálják rendezni az ügyet. Ha készen állnak 2013-ra, lesz futam" - idézi az ESPNF1.com Ecclestone-t. "Arra várunk, hogy a szerződésben rögzített feltételeket teljesítsék, de késésben vannak."

Az Amerikai Nagydíj egyik szóvivője azonban cáfolta Ecclestone kijelentéseit. "Nem szeretnénk a Forma-1-gyel kötött szerződésünkről és annak részleteiről beszélni. Jó úton haladunk a 2013 júniusára kiírt verseny felé, a pálya tervezése és építése pontosan a tervek szerint halad. Erős menedzsmentünk van, és New Jersey, New York városa és a helyi közösségek támogatását is élvezhetjük. Biztosak vagyunk benne, hogy a 2013-as Amerikai Nagydíj nagyszerű esemény lesz" - jelentette ki.

A Forma-1 már idén novemberben visszatér az Egyesült Államokba, s bár a texasi Circuit of the Americas pályával kapcsolatban is számos probléma merült fel az elmúlt időszakban, Ecclestone szerint már minden rendben halad. "Jó munkát végeznek, és minden héten tájékoztatnak az aktuális helyzetről" - mondta.