Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone úgy véli, talán nem ez a legalkalmasabb időpont arra, hogy tőzsdére vigyék a Forma-1-et. Közben a várakozásoknak megfelelően a Nestlé-vezér, Peter Brabeck lett a Forma-1 elnöke.

A Forma-1 igazgatótanácsa a Monacói Nagydíj pénteki napján tartott ülésén hivatalosan is megválasztotta Peter Brabecket a sport elnökének. A Nestlé elnöki székét is elfoglaló, 67 éves üzletember pár hete már elárulta, hogy felkérték a pozíció betöltésére, ő pedig elvállalta a feladatot. Brabeck elárulta, az igazgatótanács még nem döntötte el, mikor fogják tőzsdére vinni a Forma-1 részvényeit. Bár eredetileg úgy tervezték, hogy júniusban lépnek be a szingapúri tőzsdébe, folyamatosan figyelemmel kísérik az árfolyamok változását, és ennek függvényében változtathatnak az eredeti terveken.

Erről Bernie Ecclestone bővebben is beszélt a CNN-nek. "Jelenleg nem túl fényes a helyzet az értékpiacon, különösen a Facebook kisebb problémája után" - utalt arra, hogy a nemrégiben tőzsdére bocsátott Facebook részvényeinek értéke csökkent a múlt héten. "Azt hiszem, egyelőre várunk, és meglátjuk, hogy alakul a helyzet."

Ecclestone hozzátette, hogy a közeljövőben rendeződhet a helyzet a 2013-ban érvénybe lépő új Concorde Agreementtel kapcsolatban, az F1-es keretszerződés feltételeit ugyanis állítólag mindegyik csapat elfogadta. "Sikerült elérnünk, hogy az összes jelenlegi csapat aláírjon 2020-ig, utána pedig remélhetőleg további tíz évre elkötelezik magukat, és ez örökké így folytatódik" - mondta. "Mindenkivel megállapodtunk."

Bár Ecclestone az összes csapatot említette, arra a kérdésre továbbra sem tudott egyértelmű választ adni, hogy a Mercedes is elfogadta-e az új megállapodás feltételeit. A németek korábban azért elégedetlenkedtek, mert a Ferrarival, a McLarennel és a Red Bull-lal ellentétben ők nem kaptak helyet a Forma-1 újraszerveződő igazgatótanácsában, ráadásul a kereskedelmi pénzekből is nagyobb részt követeltek.

"Arra még várnunk kell, míg kiderül, hogy a Mercedes is egyetért a szerződésben leírtakkal, de én biztos vagyok benne, hogy így lesz" - jelentette ki.