Vágólapra másolva!
Jean-Eric Vergne honfitársa, Jean Alesi előtt tisztelegve egy speciális festésű sisakot használ a Monacói Nagydíj hétvégéjén.

A Monacói Nagydíjon évek óta megszokott látvány, hogy egyes pilóták nem az eredeti sisakfestésükkel versenyeznek. Idén is számos versenyző készült speciális tervezésű fejvédővel, köztük a Toro Rosso újonca, Jean-Eric Vergne is. A fiatal francia honfitársa, a korábbi Forma-1-es versenyző, Jean Alesi előtt tiszteleg.

A két francia már több mint másfél évtizede ismeri egymást, Vergne ugyanis pont akkor vett részt élete első gokartversenyén az édesapja által üzemeltetett pályán, amikor Alesi -a Ferrari pilótájaként - odalátogatott. Alesi később, a Francia Motorsport Szövetség tagjaként is tanácsokkal látta el Vergne-t, akivel az évek során barátságot kötöttek.

A 48 éves Alesi a hétvégén pályafutása során először részt vesz a legendás Indianapolis 500-as versenyen, ahol minden idők legidősebb újonca lesz. Vergne korábban úgy tervezte, a helyszínen nézi meg barátja versenyét, akkor ugyanis még nem tudta, hogy a Toro Rosso színeiben Monacóban fog versenyezni.

"Úgy gondoltam, nagyszerű lenne, ha a helyszínen láthatnám, ahogy Jean Indyben versenyez" - nyilatkozta. "De később megtudtam, hogy a Toro Rosso leszerződtetett, az Indy 500 pedig ütközik a Monacói Nagydíjjal. Ennek ellenére elhatároztam, hogy különleges módon tisztelgek Jean indianapolisi debütálása előtt, így merült fel az az ötlet, hogy az övéhez hasonló sisakkal versenyezzek - ez amúgy is megszokott dolog Monacóban. Szerintem nagyon jól néz ki, és remélem, mindkettőnknek szerencsét hoz a hétvégén."

Forrás: Toro Rosso
Vergne és Alesi egy régi fotón