Vágólapra másolva!
Sergio Pérez ismét megerősítette, az idény végéig kitart jelenlegi csapata, a Sauber mellett. Visszautasítaná a Ferrari ajánlatát, ha az olaszok a szezon közben hívnák Felipe Massa helyére.

Mivel Felipe Massa továbbra is gyengén teljesít - az első öt futamon összesen két pontot szerzett, míg csapattársa, Fernando Alonso 61-et -, sokan úgy gondolják, hogy a Ferrari már az idény közben megválik tőle. Bár a hírek szerint Sergio Pérez az olaszok első számú kiszemeltje, a mexikói az idény végéig hűséges maradna jelenlegi csapatához, a Sauberhez.

"Ha tényleg így alakulna, visszautasítanám a Ferrari ajánlatát. Nem szeretnék a szezon közepén csapatot váltani" - nyilatkozta Pérez a Formula1.com-nak. "Szerintem a média eltúlozza ezt a dolgot, túl sokat foglalkoznak azzal, hogy esetleg istállót váltok."

Pérezt azért tartják a legnagyobb esélyesnek Massa helyére, mert a Ferrari saját nevelésű versenyzője, ráadásul az idei szezont is nagyszerű formában kezdte: a Malajziai Nagydíjon a győzelemért harcolhatott, és végül a második helyen ért célba. Ennek ellenére 2012-ben még nem szeretne Alonso csapattársa lenni. "A Saubernél kezdtem a szezont, és ott is fogom befejezeni" - mondta. "Száz százalékosan a csapat mellett állok."

Pérez pletykának nevezte azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Ferrari már meg is kereste őt. Egyébként is úgy gondolja, hogy Massa formája javulni fog az idény során. "Szerintem Felipe visszavág majd, és jó munkát fog végezni" - vélekedett. "Amint ez megtörténik, egyből megszűnnek majd a pletykák."

A mexikói egyébként elárulta, a Monacói Nagydíjon nyújtott teljesítményét nem fogja befolyásolni a tavalyi balesete. Az egy évvel ezelőtti időmérőn az alagút utáni sikánban csapódott a falnak, és agyrázkódása miatt nem csak a monacói, hanem a kanadai versenyt is ki kellett hagynia. "Soha nem fogom elfelejteni a balesetet, de megpróbálok a lehető leggyorsabban vezetni" - nyilatkozta még a szabadedzések előtt. "Ez nem lesz könnyű egy ilyen nagy baleset után. De már várom, hogy visszatérjek erre a pályára, ahol harcolni fogok minden egyes pozícióért és pontért." Pérez ennek megfelelően is vezetett a Monacói Nagydíj első napján, az első szabadedzésen például a harmadik helyet szerezte meg.