Vágólapra másolva!
Bár csak a hatodik helyet érte el, Nico Rosberg szerint a Mercedesnek fekszik a városi pálya, és a beállításokkal is jó munkát végeztek. Schumacher egyetértett vele, és azt is tetszett neki, hogy biztonságosabb lett a versenypálya tavaly óta.

Nico Rosberg az első szabadedzésen a 10., a másodikon a 6. helyen végzett a hercegségben, pedig délután csak 13 kört tett meg az eső miatt. "Remek dolog visszatérni ide, és versenyezni a városon keresztül. Elégedett vagyok a mai szabadedzésekkel. Az az érzésünk, hogy jó irányba tartunk a beállításokkal ezen a kihívást jelentő pályán. Beletelt egy kis időbe, míg megtaláltam a ritmust a pályán, de végül összejött, még akkor is, ha délután nem mentünk túl sokat a rossz időjárás miatt" - nyilatkozta.

"Eléggé elégedett vagyok az autóval. Összességében kényelmesen érzem magam benne" - tette hozzá. "Általánosságban, az itteni kanyarsebességek segíthetnek minket. Attól is függ, hogy az autó mennyire tudja munkára bírni a gumikat. Még nem lehet tudni, hogy a mi autónk talál-e bele a gumik helyes működési tartományába, vagy másé" - fejezte be csütörtöki nyilatkozatát.

Csapattársa, Michael Schumacher az első edzésen a 11., a másodikon a 10. helyen végzett. A hétszeres világbajnoknak nehéz dolga lesz a versenyen, mert Barcelonából hozott magával egy öt rajthelyes büntetést a Bruno Sennával való ütközése miatt.

Délelőtt volt egy kis hibája az uszodánál, amikor az autó jobb oldalával nekikoccant a korlátnak, emiatt eltört az első szárnya, és szikrákat vetve jött be a bokszba a cserére. A hétszeres világbajnok nagyra értékelte, hogy a tavalyi balesetek után a szervezők biztonságosabbá tették a pályát. "Már a szabadedzéseken is láttam azokat a részeket, ahol javítottak a biztonságon tavaly óta. Remek, hogy a szervezők minden évben tovább javítanak a dolgokon" - nyilatkozta. "Vegyes volt ma az időjárás, ami nehézzé teszi, hogy komoly következtetéseket vonjunk le, de alapjában véve az érzéseim az autóval kapcsolatban ezen a pályán pozitívak voltak" - tette hozzá Schumacher.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Főnöke szintén bizakodóan várja a szombatot. "Eléggé pozitív első napot zártunk a körülményeket figyelembe véve, és egy elfogadható alapot találtunk az autóink számára, amiből tovább léphetünk szombaton" - nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes motorsport igazgatója. "Mivel mindenki kevesebb kört tett meg a szokásosnál az első napon Monacóban, a nehéz verseny nyújtotta kihívás idén most még nagyobb lesz." Haug arról is nyilatkozott, hogy jól haladnak a tárgyalások az új Concorde Agreementről. "Megerősíthetem, hogy konstruktív megbeszéléseket folytatunk, amelyek a jó irányba tartanak" - tette hozzá.