Vágólapra másolva!
Miután a Spanyol Nagydíjat rosszullét miatt kihagyta, Monacóba újra elutazott. Azonnal meg is védte Michael Schumachert.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjra nem kísérte el az istállót, de Monacóban ismét ott lesz a paddockban. "A Barcelona előtti kedden nem éreztem jól magam, ezért elmentem az orvoshoz, aztán az éjszakát a kórházban töltöttem, hogy elvégezhessenek néhány vizsgálatot" - magyarázta a Bildnek. "Amikor hazaértem, úgy döntöttem, megfogadom az orvosok tanácsát, és egy hétvégét kihagyok, hogy Monacóra biztosan felépüljek."

Brawn távollétében átmenetileg a technikai igazgató, Bob Bell vette át a csapatfőnöki teendőket, de a vezérigazgató, Nick Fry is hangsúlyosabb szerepet vállalt. Michael Schumacher barcelonai ütközése után többek között azt mondta, nem csodálkozna rajta, ha a hétszeres világbajnok az idei szezon végén szögre akasztaná a sisakját, Brawn azonban most a védelmére sietett.

"Mindenfélét mondtak és írtak, de nem szabad elfelejtenünk, hogy az első öt versenyből háromszor mi, a csapat hagytuk őt cserben, nem végezve elég jó munkát" - ismerte el Schumacherről. "Jobban kell igyekeznünk. Az idénynyitón ismét láthattuk a valódi Michaelt, ezért vagyok meggyőződve róla, hogy idén fel fog jutni a dobogóra."

Miközben Sebastian Vettel és Fernando Alonso 61-61 ponttal vezeti a világbajnokságot, Schumacher mindössze 2 pontot szerzett az öt forduló alatt - holott tavaly ilyenkor már 14 pontja volt, tavalyelőtt pedig 22. Ausztráliában váltóhiba miatt esett ki dobogós helyről, Malajziában összekoccant Romain Grosjeannal a rajt után, Kínában rosszul rögzítették az egyik kerekét a bokszban, Bahreinben pedig az időmérőn elromlott az autójában a DRS, aztán a verseny előtt a váltóját is kicserélték. Csak a Spanyol Nagydíjat adta fel a saját hibájából.

Arról, hogy idén lejár a szerződése a Mercedesnél, Brawn megjegyezte, hogy nem számít drámai fejleményekre. "Amikor majd eljön az ideje, leülünk beszélgetni a jövőjéről. Biztosra veszem, hogy nagyon gyorsan meg fogjuk hozni a döntést" - mondta.

A Mercedesnél a héten elismerték, hogy az általuk régóta támogatott Paul di Resta szerepel a radarjukon.