Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone felhívta rá a figyelmet, hogy a Forma-1 olcsóbb lesz a tőzsdén, mint a Facebook. Elmondása szerint minden készen áll arra, hogy bevezessék a részvénypiacra a sportágat.

A héten eladta tulajdoni hányadának ötödét a Forma-1-et irányító CVC Capital Partners. A vállalatnak eddig 63 százalékos részesedése volt, ez az érték csökkent 40 százalék körülire, miután a BlackRock, a Waddell & Reed és a Bank Investment Manager révén új befektetők vásárolták be magukat a sportágba. Ettől függetlenül a CVC marad a többségi tulajdonos.

A művelet a Forma-1 tőzsdei bevezetésének egyik lépése, de Bernie Ecclestone kijelentette, hogy gyakorlatilag már nincs akadálya a részvénypiacra való belépésnek. "Mindent elintéztünk, amit el kellett intézni. Június végére befejeződik a folyamat" - mondta a Telegraphnak. Feltehetően a szingapúri tőzsdén jegyzik be az F1-et.

A sportág értékét 8-9 milliárd dollárra becsülik az elemzők, amire Ecclestone úgy reagált, hogy a Forma-1 "olcsó a Facebookhoz viszonyítva." Utóbbi értéke a tőzsdén 104 milliárd dollár, a közösségi oldal részvényeivel való kereskedés múlt pénteken indult el. Az F-1-es részvények névértékéről egyelőre nincs információ.

A szakértők sikeres karriert jósolnak a Forma-1-nek a tőzsdén, mert szerintük "prémiummárkáról" van szó. A Standard & Poor a legutóbbi jelentésében pozitív figyelőlistára tette a sportágat, úgy értékelték, hogy hosszú távú, b+-os adósbesorolásán hamarosan kedvező irányba módosíthatnak.