Vágólapra másolva!
Bejelentették, hogy a Monacói Nagydíj utáni három versenyre melyik specifikációjú gumikat viszik el.

A Pirelli nyilvánosságra hozta, hogy milyen párosításban viszi el a gumikat a következő versenyekre. A Kanadai Nagydíjon, Montrealban ugyanúgy a lágy és a szuperlágy keveréket kapják meg a csapatok, mint most hétvégén, Monacóban, mert a keskeny és kanyargós, utcai jellegű pályán jól jön az extra tapadás.

Bár Valencia szintén utcai pálya, gyorsabb kanyarok vannak rajta, ráadásul magasabb hőmérséklet is várható, ezért az Európa Nagydíjra a közepes és lágy keveréket választotta a Pirelli. Végül a Brit Nagydíjon a kemény és a lágy gumikat fogják bevetni, azaz a keverékek között két lépcső lesz, akárcsak legutóbb, Barcelonában volt. A Pirelli reményei szerint ez sokféle taktikára biztosít majd lehetőséget a csapatok számára.

Mindez azt jelenti, hogy a szezon első kilenc versenyén a lágy keveréket használják a leggyakrabban, az ugyanis Malajzián kívül mindenhol az istállók rendelkezésére állt illetve áll. A közepes ötször, a kemény háromszor, a Monacóban bemutatkozó szuperlágy gumi pedig kétszer szerepel a kínálatban.