Vágólapra másolva!
Michael Schumacher és Nico Rosberg egyaránt úgy gondolja, hogy megvillanthatják autójuk erősségeit a Monacói Nagydíjon. Schumacher elszánt, hogy ellensúlyozza a büntetéséből származó hátrányt.

A Mercedes idei versenyautója elsősorban a lassú és közepesen gyors kanyarokban számít erősnek, és mivel a szűk, kanyargós közutakat tartalmazó monacói pályán - ahol a leglassabb átlagsebességet érik el a pilóták a szezon folyamán - jellemzően csak ilyen kanyarok találhatók, papíron jó hétvége várhat a csapatra a következő nagydíjon.

Nico Rosberg éppen ez alapján bizakodva készülődik. "Mindig jól szerepeltem a monacói utcákon, hiszem, hogy szép eredményt érhetek el a jövő hétvégén. A pálya jellege kedvezhet az autónknak, azonban, mint idén az összes futamon láthattuk, kulcsfontosságú lesz a gumik megfelelő kezelése" - nyilatkozta a Mercedes futamelőzetesében a pilóta, aki Monacóban lakik.

Csapattársa, a helyszínen ötször nyerő Michael Schumacher szintén optimista."Magabiztos vagyok, elvileg erősek lehetünk Monacóban, hiszen keményen dolgozott a csapat az autó fejlesztése érdekében" - közölte. A kedvét még az sem veszi el, hogy a kvalifikáción megszerzett pozíciójához képest öt hellyel hátrébbról kell rajtolnia, mert a sportfelügyelők őt találták vétkesnek a barcelonai ütközéséért Bruno Sennával. "A monacói pályán nagy élvezet a vezetés. Amikor ideutazunk, mindig alig várjuk, hogy végre pályára hajthassunk. Nem erősíti ezt az érzést a tudat, hogy öt hellyel hátrébb sorolnak majd a rajtrácson, de pont ezért még keményebben fogom nyomni a gázt" - jelentette ki.

Bár a Mercedes jó formában nyitotta a szezont, az előző két nagydíjon halványabban teljesítettek. A csapatot irányító Ross Brawn ugyanakkor azt mondja, ismét javulás várható tőlük. "Nico kínai győzelmét követően két nehezebb versenyt futottunk, de bízom benne, hogy Monacóban fejlődésnek indulunk, mert az autóhoz készített legutóbbi frissítéseinknek volt hatásuk" - mondta.