Vágólapra másolva!
A csapat szóvivője szerint nem kizárt, hogy szerződést hosszabbítanak a brazil versenyzővel, akinek leváltását régóta követeli a közvélemény a halvány teljesítmény miatt.  

Amióta Fernando Alonso a Ferrarihoz igazolt, nem igazán találja a helyét a csapatnál Felipe Massa. A brazil 2006-ban került a maranellóiakhoz versenyzőként, s bár világbajnok társai, Michael Schumacher és Kimi Räikkönen oldalán sokan leírták, előbb-utóbb képes volt felvenni velük a harcot, ráadásul a bajnoki címre is nyílt esélye.

Massa 2009 nyaráig összesen 11 győzelmet és 28 dobogós eredményt szerzett, de a hungaroringi időmérőn koponyatörést szenvedett, miután a sisakjának csapódott egy másik autóról lerepülő rugó, ezért abban az idényben később már nem állhatott rajthoz. A következő évet Fernando Alonso csapattársaként kezdte meg, és azóta feltűnően visszaesett a formája, hiszen bő két év alatt csupán ötször állt dobogóra, miközben Alonso győzelemből is hetet aratott.

Ennek hatására felerősödtek a támadások Massa ellen, és a Ferrari is többször nyíltan felszólította őt a javulásra. Amennyiben ez elmarad, minden bizonnyal leváltják az idény végéig szerződéssel rendelkező brazilt, akár már év közben. A csapat szóvivője azonban hangsúlyozta, az sem kizárt, hogy maradhat jövőre. "Felipe teljes mértékig élvezi a csapat bizalmát, kezdve az elnökünktől. Még nem döntöttük el, hogy ki lesz a versenyzőnk 2013-ban, de nem kizárt, hogy Felipe lesz az" - nyilatkozta Luca Colajanni az O Estado de S.Paulo című újságnak.

Az biztos, hogy a Ferrari egyik autóját a 2016-ig szerződéssel rendelkező Alonso vezetheti. Colajanni hozzátette, az istállónál nem érzik úgy, hogy a koponyatörés vetette vissza Massa teljesítményét. "Nincs bizonyíték rá, ami miatt azt gondolnánk, hogy Felipe lassabbá vált a baleset következtében" - közölte a szóvivő. Ugyanígy vélekedett a Forma-1 főorvosa, Gary Hartstein is, aki szerint a baleset lélektanilag megváltoztathatta ugyan Massát, de nem feltétlenül lassította le.

A bajnokságban jelenleg Massa csupán a 17. helyet foglalja el 2 pontjával, miközben Alonso holtversenyben az élen áll 61 ponttal.