Vágólapra másolva!
A McLarent irányító Martin Whitmarsh kijelentette, Hamilton megérdemelne már egy győzelmet az idei szenvedései után. Bízik a monacói sikerben, de óva intett attól, hogy bárki találgatásokba bocsátkozzon az eredményekkel kapcsolatban.

A McLarennek egyelőre minden esélye megvan, hogy teljesítsék kitűzött céljukat, azaz megszerezzék a világbajnoki címeket a Forma-1-ben. Öt futam után a wokingiak a 2. pozícióban állnak a konstruktőri bajnokságban, miközben Lewis Hamilton a harmadik, Jenson Button a hatodik helyet foglalja el a versenyzői tabellán, és kedvező esetben egyetlen győzelemmel is bármelyikük az élre ugorhat.

A következő állomás a Monacói Nagydíj, ahol tizenöt győzelmével a McLaren toronymagasan a történelem legsikeresebb istállója. Martin Whitmarsh csapatfőnök bizakodva várja a következő hétvégét, de hangsúlyozta, hogy kiszámíthatatlan lesz az utcai verseny, s nem csak a körülmények miatt.

"Többször nyertünk Monacóban, mint bárki más. Abban a hitben utazunk oda, hogy nyerhetünk, de aki jelenleg jóslatokba bocsátkozik ebben a sportágban, az balga. Gyakorlatilag tényleg lehetetlen előrejelzéseket készíteni, hiszen öt versenyen öt különböző csapat pilótája győzött. Előfordulhat, hogy Monaco után hat különböző győztesünk lesz, viszont remélem, hogy nem hat különböző konstruktőr színeiben " - idézte Whitmarshot az Autosport.

Ezzel arra utalt, hogy Hamilton még győzelem nélkül áll a szezonban, pedig három időmérőn is a leggyorsabb volt. A britet azonban mintha átok sújtaná 2012-ben: kisebb balszerencse következtében sem ausztráliai, sem malajziai pole pozícióját nem tudta győzelemre váltani, Bahreinben két kerékcseréjét is elszúrták a szerelők, Spanyolországban pedig a rajtrács végére száműzték, ami szintén a csapata hibája volt (figyelmetlenségből túl kevés benzinnel küldték pályára Hamiltont a Q3-ban, aki nem tudott önerőből visszatérni a garázsba, hogy elegendő mennyiségű üzemanyagot szivattyúzhassanak ki autójából az FIA mintavételéhez).

Forrás: McLaren

Whitmarsh leszögezte, pilótája győzelemre készül Monacóban, és úgy véli, ez kijárna neki. "Nincs kétség, Lewis ilyen szellemben van, és meg is érdemelné a győzelmet" - mondta. "Keményen kell dolgoznunk, hogy jó autót biztosítsunk neki, és muszáj elkerülnünk a hibákat." Hamilton 2008-ban már diadalmaskodott a hercegség utcáin.

A csapat főnöke egyúttal elismerte, valóban sokat bakizott idén a McLaren, ám minden erejükkel azon fáradoznak, hogy ezeket a jövőben megszüntessék. "Fájdalmas, bosszantó és nehéz a csapatnak, hogy több hibát elkövettünk, amiért sok bírálatot kaptunk kívülről. Higgyék el, mi ennél is keményebben bánunk önmagunkkal, és jogos a kritika, ha nem teljesítünk megfelelően" - közölte Whitmarsh.