Vágólapra másolva!
Tavaly F1-es pályafutása legjobb eredményét szerezte a hercegségben a japán, aki arra számít, hogy csapatával ezúttal az 5. helynél előrébb végezhet.  

Látványosan jól kezdte a Forma-1-es idényt a Sauber, amely öt futam alatt már majdnem annyi pontot gyűjtött, mint tavaly egész évben. Rendszeresen harcban van a pontszerző helyekért, gyakran az erősebbnek tartott csapatok autóival csatázik, sőt Sergio Pérez révén kis híján megnyerte az esős-száraz Malajziai Nagydíjat.

Bár eddig ez a legismertebb pillanat a csapathoz köthetően, a másik pilóta, Kamui Kobajasi is tartja a lépést a 22 pontos Pérezzel. A japán 19 pontnál jár, és legutóbb, Barcelonában beállította legjobb F1-es eredményét, ami az 5. hely. Ennyire előkelő pozícióban korábban éppen a soron következő nagydíj helyszínén, Monacóban végzett, ezért reméli, hogy a jövő hétvégén akár a dobogóért is harcba szállhat.

"Szerintem az autónk még erősebb lesz Monacóban, mint tavaly, mert sokat javult a lassú kanyarokban. 2011-ben ötödikként értem célba, tehát az a terv, hogy idén még előrébb végezzünk" - idézte Kobajasit az Autosport. "Ugyanakkor, még ha a legjobb autót is kapjuk, Monacóban a versenyzőn múlik, hogy minden tizedet kipréseljünk az autóból."

"A végeredmény sok tényezőtől függ. A siker érdekében minden egyes apró részletnek stimmelnie kell egész hétvégén, és nekem az a célom, hogy az esetemben így történjen."

"Úgy gondolom, mindegyik területen fejlődtünk, ahol akartunk. Az autó balansza javult a kanyarokban, a stabilitása pedig nagyjából változatlan maradt" - tette hozzá. "Hiszem, hogy erős autóval rendelkezünk, és jó esélyeink vannak szép eredmények elérésére."

Bár a japán elégedett a Sauber fejlesztési munkájával, kérdés, hogy az istálló hosszú távon tartani tudja-e majd a fejlesztési ütemet úgy, mint a több erőforrással rendelkező élcsapatok.