Vágólapra másolva!
Marco Tronchetti Proverán, a Pirelli elnökén nem múlik az időmérő edzések izgalmasabbá tétele, ha a csapatok kérik, az olasz gyártó akár azonnal tud kvalifikációs gumikat szállítani.

A Pirelli az idei szezonra új keverékű gumikat készített, amelyek gyors kopásuk miatt a korábbinál nagyobb fejtörést okoznak a csapatoknak és pilótáknak. Michael Schumachernek nem tetszik a finomkodás, ami az idei évet jellemzi, a hétszeres bajnok szerint szörnyű, hogy a gumik miatt nem lehet a határon autózni. A gumikkal való spórolás miatt az időmérőkön is a taktikázás került előtérbe, a kvalifikáció utolsó harmada jellemzően nem olyan izgalmas, mint lehetne, mert nem mindenki tesz meg mért kört a tíz bejutott közül.

Marco Tronchetti Provera, a Pirelli elnöke szerint erre a helyzetre megoldást jelenthet az időmérős gumik visszatérése. Tronchetti a javaslat ellenére kitart amellett, hogy a Pirelli csak azt teszi idén, amire a csapatok kérték.

"Ami most van, az számtalan versenyképes autó" - fogalmazott Tronchetti. "A csapatok éppen ezt akarták: lehetőséget arra, hogy bárki képes legyen nyerni. Semmi gond azzal, ha valaki panaszkodik, állunk a csapatok rendelkezésére. Ha kell, már holnaptól tudunk szállítani időmérős gumikat, a döntés azonban az istállóké, nem a miénk."