Vágólapra másolva!
Kezdi elveszíteni türelmét Felipe Massával szemben a Ferrari. A csapat a Monacói Nagydíjtól kezdve egyértelmű javulást vár a braziltól, akinek helyére több pilóta pályázik.

Miközben a 61 pontos Fernando Alonso Sebastian Vettellel osztozik a bajnokság első helyén, Felipe Massa mindössze két pontot szerzett a Ferrarival. A maranellóiak eddig kiálltak a brazil mellett, nyíltan nem beszéltek kirúgásáról, a barcelonai újabb nullázás után azonban megjelentek a türelmetlenség első jelei.

Massa gyengélkedése miatt a Ferrari mindössze a negyedik helyen áll a konstruktőri versenyben, a Red Bull, a McLaren és a Lotus is megelőzi. Noha a Ferrari közleménye szerint Massa balszerencsés volt a Spanyol Nagydíjon az áthajtásos büntetése miatt, nem hagy kétséget a szöveg afelől, hogy mit vár versenyzőjétől a csapat.

"Montmelóban Felipe roppant balszerencsés volt az időmérőn és a versenyen is" - írja a Ferrari weboldalán nyilvánosságra hozott közlemény. "Mindenki, és leginkább saját maga is sebességváltást vár a Monacói Nagydíjtól kezdve." Noha pilótacseréről továbbra sincs szó, az Autosport szerint a Ferrari már komolyan fontolóra vett több rövid és hosszú távra szóló opciót arra az esetre, ha a helyzet nem javul.

Sergio Pérezzel, a Sauber pilótájával és a Ferrari utánpótlásnevelő programjának tagjával csak a 2013-as idénytől számolnak az olaszok, rövid távon a Force India-pilóták, Paul di Resta és Nico Hülkenberg, illetve a Lotus tesztelője, Jerome d'Ambrosio szerződtetése merült fel lehetőségként. A tavaly még a Virgin versenyzőjeként dolgozó belga meglepetésre szerepel a jelöltlistán, hiszen eddig nem sokat tett le az asztalra, mellette szól viszont, hogy azonnal bevethető és örömmel aláírna féléves szerződést is a Ferrarival.

A másik azonnal bevethető pilóta a tavaly még a Force Indiánál versenyző,d e idén állás nélkül maradt Adrian sutil lehetne, akit sokak szerint csak a bírósági ügye miatt nem szerződtetett le senki a 2012-es szezonra. Sutil azért is került a lehetéses utódok listájára, mert a Spanyol Nagydíjon megjelent a paddockban.