Vágólapra másolva!
A Mercedes a Spanyol Nagydíjon sem tudott megfelelően bánni a gumikkal, a problémára Nico Rosberg autójának meghibásodása is rájátszott.

Csalódást keltő versenyen van túl a Mercedes Barcelonában, miután Michael Schumacher már a 13. körben kiesett, Nico Rosberg pedig a futam végén két helyet veszítve végül a hetedik helyen ért célba. Schumacher Bruno Sennával ütközött, s bár szerinte a brazil volt a hibás, a sportfelügyelők másképp látták az esetet, és öt rajthelyes büntetéssel sújtották a Monacói Nagydíjra.

Rosberg jól kezdte a futamot, a rajt után két pozíciót javítva feljött a negyedik helyre, később azonban egyre inkább küszködött a Pirellikkel. Öt körrel a verseny vége előtt még az ötödik helyen állt, ekkor azonban már annyira elkoptak a gumijai, hogy az utolsó körökben Kamui Kobajasi és Sebastian Vettel is megelőzték.

"Nem tudtunk megfelelően bánni a gumikkal, ezért két helyet is veszítettem az utolsó etapomon, amely 26 hosszú körön át tartott. Az egyetlen pozitívum az, hogy Lewis (Hamiltont) sikerült magam mögött tartanom, és sikerült célba érnem a hetedik helyen" - nyilatkozta a futam után. "Szinte teljesen elfogytak a gumik, és csak nézni tudtam, ahogy megelőztek. Az ötödik hely rendben lett volna, de ez az eredmény már nem túl jó."

A Mercedes technikai főnöke, Bob Bell elárulta, Rosberg autójával egyéb gondok is adódtak, ami még nehezebbé tette a gumik kímélését. "Egyébként sem volt megfelelő a tempónk ma délután, ráadásul Nico autójával volt valami probléma, ami tovább hátráltatott minket" - magyarázta. "Az adatok kimutatták, hogy a leszorítóerő egyértelműen csökkent, így Nico kevésbé tudott vigyázni az abroncsokra. Nem tudjuk, hogy valami megsérült-e az autóján, vagy más okozta a problémát. Ezt ki kell vizsgálnunk."