Vágólapra másolva!
Michael Schumacher idiótának nevezte Bruno Sennát a Spanyol Nagydíjon történt ütközésük után, a brazil viszont nem ismeri el, hogy ő volt a hibás. A sportfelügyelők is a németet találták vétkesnek.

A Spanyol Nagydíj korán befejeződött Michael Schumacher és Bruno Senna számára, miután a 13. körben összeütköztek, és sérült autójukkal már nem tudták folytatni a futamot. A német az első kanyarban akarta megelőzni Sennát, aki az egyenesben először belülre húzódott, a féktáv elején azonban enyhén irányt változtatott. Schumachert ez valószínűleg megzavarta, és belerohant a Williams hátuljába, majd törött első szárnnyal csúszott ki a kavicságyba.

Schumacher a csapatrádión hirtelen felindulásában "idiótának" nevezte az ellenfelét, és az eset visszanézése után is úgy gondolta, Senna volt a hibás. "Épp az előbb szakítottam rá egy percet, hogy visszanézzem a videót, és felülről is látszott, hogy jobbra húzódott védeni a pozícióját a féktávon, de aztán visszakanyarodott balra, éppen az orrom elé. Ez nagyon dühítő" - nyilatkozta a futam közben a Sky Sports-nak.

Az idei öt futamból hármat idő előtt befejező Schumacher hozzátette, Sennának nem ez volt az első veszélyes manővere a Forma-1-ben, tavaly például Interlagosban is összeütköztek. "A brazíliai megmozdulása is nagyon furcsa volt - remélem, a sportfelügyelők helyesen fogják értelmezni a felvételeket" - nyilatkozta az eddig mindössze két pontot szerző hétszeres világbajnok.

Senna, akinek a törött hátsó szárny és egy bal hátsó defekt miatt kellett feladnia a futamot, másképp látta az esetet. "Természetesen nem fogja elismeri, hogy ő hibázott, de az az igazság, hogy sokkal frissebb gumikkal körözött, mint én. Az enyémek addigra már nagyon kopottak voltak, ezért nekem muszáj volt korábban fékeznem" - magyarázta. "Azt hiszem, egy kicsit rosszul mérte fel a helyzetet. Láttam, hogy megkezdi a manővert, de azt hittem, hogy a belső íven fog elmenni, ezért én egy kicsit balra húzódtam, ő pedig egyszerűen eltalált."

Senna és Schumacher ütközése videón

A három plusz egy tagú sportfelügyelői testület vele értett egyet, ugyanis Schumachert találták vétkesnek az incidensben, és "ütközés okozásáért" öt hellyel hátrébb sorolták a Monacói Nagydíj rajtrácsán. "Michael Schumacher 7-es rajtszámú autója Bruno Senna 19-es rajtszámú autójának csapódott az 1-es kanyarban, és ezzel a kiesését okozta" - áll a részletes indoklást nem tartalmazó ítéletükben, amelyben nem tértek ki rá, hogy Senna a célegyenesben valóban kétszer váltott-e irányt.