Vágólapra másolva!
A német reméli, a versenyen megtérül, hogy az időmérőn spórolt a gumikkal. Jobban örül a 9. helynek, mintha 8. lett volna.

A Mercedes csak a 7. és 9. rajtkockát hódította el a Spanyol Nagydíjra, de a csapatnál úgy érzik, kihozták a maximumot a lehetőségeikből, mivel az időmérőn az volt az egyik legfőbb céljuk, hogy minél több szett gumit megspóroljanak a versenyre.

Michael Schumacher éppen ezért csak egy fel/levezető kört teljesített, és azt is a kemény keverékű Pirelliken. Így "megválaszthatom, holnap melyik keverékű gumival rajtolok" - magyarázta. "Úgy gondoltam, jobb lesz a 9. helyről indulni, mint a 8-adikról, hogy a pálya tisztábbik oldalán legyek."

A Q2-ben hat autó volt 48 ezredmásodpercen belül egymáshoz képest az 5. helyezett Kimi Räikkönentől a 10. Schumacherig. A német elárulta, hogy a Mercedesnek többféle forgatókönyve volt az időmérő előtt, ő választotta közülük ezt. "Néhány csapat egyértelműen előrelépett a háromhetes szünetben, szerintem a mezőny még sűrűbb lett" - mondta. "Holnap nagyon szoros küzdelem vár ránk, bár az előrejelzés hűvösebb időt ígér. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy a mai döntéseink kifizetődnek-e a versenyen."

Az alacsonyabb hőmérséklet az eddigi tapasztalatok alapján kedvez a Mercedesnek, így a beteg Ross Brawnt helyettesítő Bob Bell is bízik benne, hogy a csapat Barcelonában mindkét autójával pontot szerezhet. "Mindkét versenyzőnk a pálya tisztábbik feléről rajtol majd, és a helyezéseink valószínűleg a legjobbak, amiket a gumikkal való sakkozásunk fényében elérhettünk" - vélte.

Forrás: Mercedes

"Holnapra hűvösebbet várnak, és már ezen a hétvégén, illetve a szezon folyamán is láttuk, hogy az aszfalt hőmérsékletének néhány fokos változása milyen jelentősen befolyásolhatja az erőviszonyokat."

Nico Rosberg a Q2-ben csak 22 ezredmásodpercet vert Schumacherre, végül azonban két hellyel előrébbről indulhat majd, mint ő, mivel a Q3-ban megtett egy mért kört, mégpedig a lágy gumikon. Ő is kielégítőnek érezte a 7. rajtkockát. "Komoly kihívást jelentett megtalálni a helyes beállításokat a gumikhoz, és ez másoknak jobban sikerült, mint nekünk" - ismerte el. "Holnap azonban egy jó stratégiával remélhetőleg nyerhetünk majd néhány helyet."