Vágólapra másolva!
Bár az időmérőn nem volt elég gyors, a sportfelügyelők megadták neki a rajtengedélyt Barcelonában.

Narain Karthikeyan annak ellenére rajthoz állhat a Spanyol Nagydíjon, hogy az időmérőn nem került a szabályok szerint ehhez szükséges 107 százalékos határ alá.

A Q1-ben elért 1:31.122-es eredménye csaknem 3 másodperccel elmaradt a szintet jelentő 1:28.363 köridőtől, mivel azonban a délelőtti szabadedzésen futott egy elég gyors, 1:28.207-es kört, a sportfelügyelők az ilyenkor megszokott rutinnak megfelelően úgy döntöttek, megadják neki a rajtengedélyt.

Karthikeyan pénteken egyáltalán nem tudott megtenni mért kört, mert délelőtt a HRT tesztpilótája, Dani Clos vezette az autóját, délután pedig egy műszaki hiba szinte azonnal a pálya szélére kényszerítette. Úgy érezte, üldözi a balszerencse, hiszen a Q1-ben is váratlan gondok miatt volt kénytelen a garázsban maradni.

"Éppen át akartunk váltani a második szett gumira, amikor észrevettünk az autón néhány problémát, és biztonsági okokból, nemcsak a saját, hanem a többiek érdekében is úgy döntöttünk, az lesz a legjobb, ha nem térünk vissza a pályára" - mondta.