Vágólapra másolva!
A kisebb hibák ellenére a Lotus mindkét versenyzője elégedett a barcelonai időmérőn nyújtott teljesítményével. Abban bíznak, hogy a versenytempójuk még előrébb juttatja őket a futamon.

Az előző futamon kettős dobogós helyezést szerző Lotus a Spanyol Nagydíjon is beleszólhat az élen zajló küzdelembe: Romain Grosjean a negyedik, Kimi Räikkönen pedig az ötödik helyről várhatja a rajtot. Bár mindketten úgy érzik, kicsit gyorsabbak is lehettek volna az időmérőn, elégedettek az eredményükkel.

Grosjean, aki Melbourne után idén már másodszor indulhat a második sorból, azért örült különösen negyedik rajthelyének, mert az üzemanyagnyomással kapcsolatos problémák miatt egy mért kört sem tudott megtenni a délelőtti szabadedzésen. "A reggeli problémák után mindenki remek munkát végzett, és sikerült felkészíteniük az autómat az időmérőre" - nyilatkozta. "Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel - természetesen mindig többet akarunk, de ma így sikerült. Úgy gondolom, lehettem volna kicsit gyorsabb is, de nem sokkal."

Az előző futamokon úgy tűnt, a Lotus versenytempója jobb, mint az egy körön nyújtott teljesítményük. Grosjean szerint a barcelonai szabadedzéseken is a hosszú etapok sikerültek jobban, ezért bízik benne, hogy a versenyen előrébb végezhet. Ezzel Räikkönen is egyetért. "Az autónk általában jobb vasárnap, mint szombaton. Örülnénk, ha holnap is ez lenne a helyzet" - bizakodott a finn, aki mindössze 63 ezreddel futott lassabb kört, mint csapattársa.

"Szerintem lett volna esélyünk bekerülni a legjobb három közé, de ma eléggé szenvedtünk a beállításokkal. Az időmérőre változtattunk az autón, és ez végül jó döntésnek bizonyult" - magyarázta a körével nem teljesen elégedett Räikkönen. "Elkövettem viszont néhány kisebb hibát a Q3-as körömben, ezzel időt veszítettem."

Mindkét versenyző kiemelte, hogy a gumikkal való bánásmód Barcelonában is sorsdöntő lehet, a szabadedzések után azonban optimistán várják a futamot. "Sok kis tényező fogja eldönteni a versenyt, és természetesen a gumiknak is lesz szerepük" - vélekedett Räikkönen. "Remélhetőleg jól rajtolunk, és beleszólhatunk az élmezőnyben zajló küzdelembe. Szerintem gyors az autónk, és ez a legfontosabb."