Vágólapra másolva!
Cáfolja, hogy Bahreinben azért nyilatkozott kritikusan a Pirelliről, mert bosszús volt a gyenge eredmény miatt. Szerinte fontos, hogy nyílt vita legyen a prioritásokról.

Michael Schumacher azt állítja, nem dühből tett kritikus nyilatkozatot a Pirelliről a Bahreini Nagydíj után. Közvetlenül a verseny leintését követően kijelentette, hogy az idei gumikkal a túl gyors kopás miatt nem lehet a pilóták és az autók határain vezetni, s egy héttel később újra kiállt a véleménye mellett, mondván, olyan finoman kell bánni velük, mint a "hímestojásokkal."

"Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy frusztrált lettem volna. Egyáltalán nem voltam az" - szögezte le Barcelonában. "A 22. helyről rajtolva 10. lettem, ami szerintem szép eredmény volt, különösen, hogy önhibámon kívül kerültem annyira hátulra."

"A téma nem hozzám kötődik. Ez csak egy általános jellegű vita, amit szerettem volna elindítani. Nem az én dolgom eldönteni, hogy (a Forma-1-nek) milyen irányba kell tartania, de a partnereinkkel közösen nagyon szívesen segítek a fejlesztésben, és a Pirelli fontos partnerünk."

Schumacher úgy véli, a sportnak egyértelműen el kell döntenie, hogy hova helyezi a hangsúlyokat.

"Úgy tűnik, olyan témát vetettünk fel, amiről azóta is beszélnek: azt, hogy a Forma-1-nek milyen alapelvekre kell épülnie" - mondta. "Örülök, hogy elindítottunk egy vitát arról, hogy az autó egyes részeinek mekkora szerepet kell játszaniuk."

"Én azt a véleményemet fejtettem ki, hogy az egyik részük (a gumik) túl hangsúlyos szerepet kapott, ami egy kis korrekcióra szorulna."

Csapata, a Mercedes támogatta Schumacher törekvését. A vezérigazgató, Nick Fry a héten azt mondta, nem feltétlenül értenek egyet vele, de azt helyesnek tartják, hogy nyílt vitát kezdeményezett a kérdésben.